Следвайте ни

Четете в "Марица": Село вдигна с дарения изгоряла къща

viber icon

1. Тотев на 8

Бившият градоначалник с втори авторски филм след онзи за изборите в "Източен"

 

2. Община Пловдив - изгубена в паричните потоци

Най-важната задача, с която започва работа екипът на новия кмет Здравко Димитров, е да анализира финансовото състояние на Общината и да разпише Бюджет 2020. Това обаче не е никак лесна работа, защото специалистите имат съвсем малко време, за да подготвят промените в Наредбите на общината, които ще определят приходите в бюджета. Ако това не се реализира преди края на 2019-а, следващата година ще бъде много трудна година, може би най-трудната от началото на прехода.

 

3. Интервю с Павел Михайлов, кмет на община „Родопи”

„Нямам намерение да деля кметовете по партии, както направи предишният кмет. Те са демократично избрани от жителите на съответното населено място. Там, където има нужда и съответно възможност, ще бъде направено всичко необходимо, за да бъдат решени съществуващите проблеми“.

 

4. Село вдигна с дарения изгоряла къща

С дарения и доброволен труд за рекордно кратко време в родопското село Гълъбово построиха наново изгоряла напълно къща. Домът на Васил и Нела Татарови и двамата им синове бе изпепелен в средата на август. Огънят погълна пълното обзавеждане, документите, дрехите им и посудата. Татарови тъкмо приключили цялостния ремонт на къщата  - саниране, смяна на дограмата с ПВЦ, ремонтирали покрива и останали без стотинка. Пожарът тръгнал от газов котлон.  След като бе изпепелена до основи, от кметството подеха моментално дарителска акция за разчистване и строеж на нова сграда за семейството. От община Баните помогнали с багер и самосвал за разчистване на отломките, а с дарени материали от гатери в Лъки и Давидково, както и от различни фирми от района започва ударно строителство.

 

5. Психолог предлага "хапче" срещу плач

„Адаптацията на детето в детската градина не е само негова, а на цялото семейство, обяснява Теодора Пампулова. Свързана е със съществена промяна в ежедневие, начин на мислене, организация. Необходимо е всички да вземат превантивни мерки, за да се случи безболезнено.

Първо трябва да помогнем на детето да разбере какво представлява детската градина. Основен пропуск на родителите е, че казват само хубавото: там ще си играеш, ще се забавляваш, ще имаш нови приятели. Това наистина е така. Но пропускат да кажат, че ще трябва да се справи с някои проблемни ситуации само. Например да си обуе пантофите, да потърси друго приятелче за игра, а не да чака да го поканят. Да търси учителката, когато не може да се справи с нещо. Когато родителите са пропуснали това, детето отива с грешни очаквания, че това е място, в което всичко ще му се случва изключително лесно”.

 

6. Най-красивите миски дефилират в Пловдив

Най-красивите родни миски ще дефилират на прет-а-порте, което ще се проведе на 25 ноември от 19.30 часа в гранд хотел "Пловдив". Дългият коридор на хотела ще се превърне в ефектен моден подиум, по който ще се представят моделите. Сред тях е "Мис Вселена България 2018" Габриела Топалова. Тя от няколко месеца се премести в столицата, където учи в Нов български университет. Компания ще й правят „Мис България - Пловдив 2019" Стелиана Иванова, Стела Гечева, "Мис Пловдив 2014" Габриела Чонина, “Мис Родопи-кралица на киселото мляко 2019" в Момчиловци Вероника Димитрова и други.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?