Следвайте ни

Четете в "Марица": Неволята учи - местните чудесии срещу олинклузива и стратегиите

viber icon
Ето какво може да прочетете в новия уикенд брой на вестник "Марица":
 
 
Пловдив става магнит за преселници
 
Започналото национално преброяване ще потвърди тенденцията Пловдив да бъде притегателен център за преселниците от други градове и села. Това коментираха пред "Марица" експерти, които изследват вътрешната миграция у нас. По данни на НСИ за последните 8 години 12 059 българи са избрали града под тепетата за свой нов дом.

 

Неволята учи - местните чудесии срещу олинклузива и стратегиите

Докато чиновниците в Министерството на туризма хабят тонове мастило да пишат концепции, стратегии и рекламно-комуникационни планове, малките играчи по места - тези, за които се пишат документите със сложни имена, повикаха неволята на помощ. Вкараха „криейтив“ (творчество - от англ. ез.) - както обичат да казват по ведомствата, вложиха сърце и душа и успяха да докарат туристи от близо и далече.

 

Интервю: Проф. Димитър Йончев:  Атентатите от 11. IX. са кървавата цена за неразбирането на различния 

Интервю: Тони Димитрова: Едва оживях в една кошмарна нощ и реших да съм певица

 

Художничка от Карлово спечели венецианците с "Тайната вечеря"

Художничка от Карлово организира артфестивал в Подбалкана. Пенка Минчева събра на стадиона в Дъбене миналия уикенд художници, скулптори, музиканти, експериментатори. А също и  десетки деца, които да прекарат няколко денонощия под открито небе и да творят извън ателиетата си.

"През 2013-а  на един конкурс във Венеция - „Арте лагуна“, одобриха само моя проект. Участвах с една инсталация, която се казва „Тайната вечеря“ -  дълга маса и над нея наредени по фреската на Леонардо да Винчи неонови ореоли спрямо позициите, които заемат светците.

 

Стоян Аламанов - "синя каска" в Камбоджа: Видях неземна красавица с откъснати от мини нозе

Мисията в Камбоджа под егидата на ООН е изпитание за 1446 български мъже и жени. В зората на 90-те те напускат домовете си, за да станат миротворци на 9000 километра от родината. Повечето от тях не знаят почти нищо за екзотичната и далечна Камбоджа. Десет от тях така и не се завръщат у дома. Шестима загиват при инциденти, а четирима са убити по време на атаките на Червените кхмери.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

10.09.2021 | 21:08

12 милиона лева за 2000 машини за гласуване с възможност за манипулация на вота! 12 милиона лева спрени пари за лечение на деца с онкологични заболявания! Честита ви промяна!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?