Следвайте ни

Четете в „Марица“: Невинен пловдивчанин стоя 4 месеца без книжка

viber icon

ОП "Пешеходен мост" - още една черна дупка в общинския бюджет    

Кметът на район "Централен" предложил, а градоначалникът Здравко Димитров се съгласил Община Пловдив да откупи от Българската банка за развитие концесията на Пешеходния мост за 4,3 млн. лева, които ще плаща на вноски за 10 години. Зад фирмата концесионер, построила "влакчето" над Марица в началото на 21 век, стоят пловдивските бизнесмени Денис Бареков и Ангел Стефанов.

Интервю: Инж. Гергана Кривошапкова, един от проектантите на новия ОУП на Пловдив: Ще пътуваме от Асеновград до „Либхер“ с един билет  

4 месеца чакаме едно "ало" от Общината наред ли е идейният ни проект

От 10 000 до 30 000 лева е глобата, която плащат гражданите, които без разрешение на съответните органи правят промени или рушат сгради, защитени по Закона за паметниците на културата. И те са готови да платят, само и само да нямат проблеми с институциите. Такъв е случаят и с емблематичната къща на ул. "Гладстон" 12.

Невинен пловдивчанин стоя 4 месеца без книжка

20-годишен младеж от Пловдив стоя 4 месеца без шофьорска книжка след неточен резултат от полеви тест за наркотици. Петьо Апостолов разказа пред "Марица" за ходенето по мъките в опит да си върне отнетото свидетелство за управление на МПС. 

Пороите в Доспатско докараха щети за милион

На около 1 млн. лева се изчисляват щетите от пороите през януари в община Доспат, където след наводнение бе обявено частично бедствено положение. Комисията констатира разрушена инфраструктура, подпорни стени, съборен мост, затрупани и наводнени къщи и земеделски имоти. 

Учители станаха рекламни лица на школото си 

Учители стават рекламни лица на своето училище. Малко по неволя - защото пандемията преобърна и направи невъзможни досегашните стратегии в кампаниите за прием на седмокласници.  Но и за да разкажат чрез личните си истории за смелостта да начертаеш свой път и колко е важно по него да те подкрепят добри професионалисти и хора.

Байдън натурализира 9 млн. мигранти, сред тях и българи

Амeрикaнcкият прeзидeнт Джo Бaйдън ще прeдприeмe дeйcтвия пo oптимизирaнe нa прoцeca пo нaтурaлизaция нa 9 млн. мигрaнти, сред които хиляди наши сънародници, cъoбщават виcши cлужитeли в aмeрикaнcкaтa aдминиcтрaция.

 

 
 
 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?