2374

Четете в "Марица": Нестандартна коалиция иска да легализира Cannabis sativa

Утрешният брой на вестник "Марица" Ви очаква! Актуални новини и специални интервюта са разположени на страниците му - не го изпускайте! Ето и част от акцентите:

Пловдив под обсада от 8 до 22 часа

Пловдив ще се събуди и ще замръкне под обсада днес. Протест на превозвачи ще блокира няколко от основните входни артерии на града - Асеновградско шосе, Голямоконарско и Карловско. Тирове, камиони и автобуси ще участват в акцията, която ще започне в 8 часа и ще продължи до 22 часа.

Превозвачите срещу властта: Рунд втори

Властта не прие рецептата на транспортния бранш за поевтиняване на горивата и вето на намерението и второкласните пътища да бъдат обложени с тол такса и бизнесът се вдига на протест. Той е втори за последните 15 дни и по всичко личи, че няма да е последен. Следващата планувана дата, ако не се постигне консенус, е 18 май.  

Министър Караджов разсича възела с ПУП-овете в Пловдив

Вицепремиерът Гроздан Караджов пристига на 10 май  в Пловдив, за да обясни промените в решенията за ПУП – от пълно спиране на процедурите, до  обратното становище, съобщи областният управител Йордан Иванов. 

На какво се дължи този обрат  аз не мога да отговоря, областният управител само прилага закона, а не взимам такива решения, обясни позицията си той. 

Спорът е за това, дали Подробните устройствени планове, които Общинският съвет в Пловдив одобрява в ситуация на неприети окончателно изменения на Общия устройствен план (ОУП) на града, са законни.

Интервюто на проф. Благовест Белев: България ще загуби много,  ако не даде оръжие на Украйна

Техниката, с която разполага българската армия, поетапно може да бъде подменена. И сега е удобният случай. Тази техника е несъвместима със стандартите на НАТО, но върши работа в Украйна. Това заяви за „Марица“ проф. Благовест Белев, депутат от Продължаваме промяната. 

Криворазбрана представа спъва бизнес, в който България е била световна сила

"Легализират марихуаната! Искат да напушат нацията!" - такива притеснени коментари засипаха социалните мрежи, когато стана ясно, че деветима депутати от "Има такъв народ", "Демократична България", "Възраждане" и "Продължаваме промяната" предлагат промени в Закона за наркотичните вещества, с които да се легализира преработката на индустриален коноп у нас. На практика обаче паниката напомня за вица с компютрите и компотите. 

Към момента в България е разрешено единствено отглеждането, но не и пълната преработка на растения от рода на канабиса, или т.нар. индустриален коноп Cannabis sativa.

Тръгва мярката за застраховка на виненото грозде

Стартира мярката за застраховане на реколтата от винено грозде 2022. Oт 16 май до 15 юни ще се проведе прием на заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка „Застраховане на реколтата“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор (НППЛВС) 2019 - 2023 г.  Допустими за финансиране са застрахователни рискове за природни бедствия и неблагоприятни климатични условия (слана, буря, градушка, заледяване, силен или проливен дъжд, тежка суша), които унищожават повече от 30 на сто от средния добив.  Загубите се изчисляват на базата на предходния тригодишен период.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
зеленчуци

зеленчуци

09.05.2022 | 21:54

А, на бас че тия всички подкрепят Украйна, виждайки в Зеленски - Марихуански!

Отговори
2 2
Драгс

Драгс

09.05.2022 | 22:54

Май си е направо Кокаински!

Отговори
2 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?