3906

Четете в "Марица": Не сглобката, а държавата върви на разглобяване! Говори Стефан Софиянски

Най-интересното от новия брой на "Марица":

 

Дуел или изненада в кметската битка за Пловдив

Битката за Пловдив започна, картите в партиите и коалициите са раздадени, кандидатите са ясни  - 18 са за кмет на общината, 92-ма - за районен кмет, 733-ма са за Общинския съвет. Пресилено е да се каже, че армията от претенденти за местната власт този път е извънредно голяма, защото, независимо от впечатляващите цифри, на всички демократични избори досега са регистрирани приблизително толкова желаещи да управляват.

 

 Не сглобката, а държавата върви на разглобяване! Интервю със Стефан Софиянски - бивш служебен премиер и бивш кмет на София

 

Питат кандидатите за властта как ще осигурят на децата безопасна градска среда

Сдружение „Безопасни детски площадки“ стартира кампания „Попитай кандидат-кмета 2023“. Целта е да се съберат отговори на най-често задаваните въпроси, свързани с градската среда за деца, от участниците в местните избори във възможно най-голям брой общини. Участието в кампанията е изцяло доброволно, а сдружението ще разпространи отговорите чрез своите комуникационни канали и чрез партньорите си. 

 

Уеб приложение улеснява глухите да ползват общински услуги

Специализираното уеб приложение дава възможност за тристранна видеовръзка между глух потребител, преводач от и на жестов език и служител на институция. Приложението съдържа още текстов чат и секция с видеоотговори на най-често задаваните въпроси по теми, свързани с административното обслужване.

 

Близнаците от Цалапица с официално обвинение, отиват на съд

Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу двамата младежи за укривателство на издирвания за убийството на Митко - Рангел Бизюрев. Двамата братя са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.  

 

Изкуствен интелект ще помага за психиатричната диагноза

"Искаме да разработим софтуерни приложения, които на базата на изследвания на кръвта или на мозъка да ни предскажат кой пациент от какво лекарство ще се повлияе. Използваме техники, свързани с изкуствения интелект, именно за обработка на данни и намирането на специфично решение и лечение за всеки пациент. Това е, защото както имунната, така и нервната система са много комплексни и сложни и за да засечем точните изменения и проблеми, ни трябва машинно обучение, което пък е част от изкуствения интелект.". Това сподели пред репортер на "Марица" доц. Севдалина Кандиларова 

 

Обраха НАТО за милиони

От база на НАТО в Белгия са били източени над 850 тона керосин и горивото е било продадено през италиански бензиностанции, съобщиха медии в Белгия. Италианските власти са задържали 46 предполагаеми съучастници. 29 бензиностанции са участвали в схемата. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
пътник

пътник

28.09.2023 | 07:07

Кой го слуша този?Върти-суче - все през джоба.

Отговори
0 0
пишещ

пишещ

28.09.2023 | 00:14

Ами ти,стефчу,я кажи нещо за сватанака си,черепухина!

Отговори
2 0
Срамна работа!

Срамна работа!

27.09.2023 | 21:48

По големи Шарлатани не са ни управлявали от освобождението ни от турско робство до сега!Тези дете от майка ще продадат само да угодят на Галя от посолството!

Отговори
6 1
433

433

27.09.2023 | 21:42

Сглобката ще ликвидира окончателно държавата

Отговори
3 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?