44

Четете в "Марица": Наплив за градското море в Пловдив, къпането е от 10 до 40 лева

Вижте някои от интересните теми, които може да прочетете в новия брой на „Марица”:

 

Продават имот с църква като бонус

Купуваш имот и получаваш църква в съседство с ангажимента да я обгрижваш. Това очаква бъдещият собственик, който брои 50 000 евро за 800 квадрата в Руен. Поземленият имот, който е в регулация, се намира в центъра на селото и има ток и вода. Необичайната оферта бе публикувана в група за продажба на недвижими имоти и веднага предизвика оживени коментари. 

"Атрактивен имот, единствен по своя вид с църква в с. Руен до Пловдив. Църквата не се продава, тя е в бонус към имота!", гласи буквално предложението. "Всичко сме виждали, но храм да се предлага като екстра, не сме чували", заявиха от няколко агенции за имоти.

Наплив за градското море в Пловдив, къпането е от 10 до 40 лева

40-градусови жеги ще размажат Пловдив от днес в продължение на повече от седмица. За капак и нощите ще бъдат екваториални, което означава живакът да не пада под 25 градуса, предупреди най-атрактивният климатолог проф. Георги Рачев. Когато градът е като фурна, студените напитки, шапките и търсенето на сенките са временна утеха. Затова мнозина виждат спасението единствено в басейните. Пловдивското море обаче изобщо не е за бедни, показа проверка на "Марица". 

Входът за градските басейни върви между 10 и 40 лева, което означава, че едно четиричленно семейство трябва да се раздели средно със 120 лева, за да се настани на шезлонг под чадър. Това обаче е само началото на неизбежния харч, който винаги се оказва доста по-солиден заради напитките и закуските, чието внасяне е категорично забранено. Малката минерална вода върви между 2 и 4 лева, както е и в по-скъпите заведения. Менюто пък често включва само чипс и сладолед.  

Още любопитна информация за плажовете – в темата на „Марица” в новия брой

Арест за лекари, източили 13 бона от НЗОК

Двама пловдивски лекари - джипи и бивш шеф на медицински център за рехабилитация, бяха арестувани за източване на Здравната каса. До задържането им от Икономическа полиция се стигнало след сигнал от мъж, който при проверка в сайта на НЗОК установил, че е регистриран като фиктивен потребител на 23 процедури за физиотерапия. Той веднага уведомил органите на реда, тъй като не е използвал услугите на центъра. По случая било образувано досъдебно производство и предприети съответните действия под наблюдението на Районната прокуратура. 

Проф. Емил Панушев, икономист: Влизането ни в еврозоната е спазарено, няма смел политик, който да го финализира

Политиците търсят избиратели, които да гласуват за тях, и често си приписват успехи, за които нямат никакъв принос. Спадът в избирателната активност показва именно липсата на доверие в твърденията на политиците, при това те са едни и същи. Процесът на смяна на поколенията и политическите елити се забавя в световен мащаб, но при нас това е особено необходимо - засилване на експертния потенциал на политическите формации. За финансовите проблеми често хората обвиняват политиците, но на практика те са резултат от собствени преценки и финансова грамотност, коментира проф. Панушев в интервю за „Марица”.

Д-р Елена Тошева, акушер-гинеколог: Все повече бъдещи майки предпочитат естественото раждане

Възстановяването после става по-бързо, тялото дава възможност на майката след това веднага да започне да кърми бебето си, може до няколко часа след раждането да стане, да се грижи за него, а като се прибере у дома - и за другите си деца, ако има такива. Така че, когато условията позволяват, това е най-облекченият начин за раждането. Усещането, чисто емоционално, също не е за подценяване. Прави се един плавен преход към майчинството, защото майката веднага може да гушне бебето. Контактът е непосредствен, защото не се разделят. В идеалния случай кърменето също започва веднага, което спомага за една по-добра връзка между двамата, защото започва веднага, твърди д-р Елена Тошева в интервю за „Марица”.

В новия брой на „Марица” ще намерите още и друга интересна информация на здравни теми

37-градусова жега посрещна Марибор на Летище Пловдив

37 градуса по Целзий удариха футболистите на Марибор при пристигането им на Летище Пловдив вчера след почти двучасов полет от австрийския град Линц. Словенците взеха чартър от Линц, тъй като летището в Марибор не обслужва полети в момента.

Списъкът с пътниците за чартъра на Марибор включва: Юг, Бергсен, Придгар, Милец, Ширвис, Шощарич Карич, Видмар, М'Бондо, Билач, Сикошек, Й. Репас, Ж. Репас, Лорбер, Диздаревич, Судани, Бурлес, Божич, Фета, Баришич, Грлич, Иличич, Якупович, Бегре и Колар.

Още за спорта – в новия брой на „Марица”

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?