Следвайте ни

Четете в "Марица": Наемаме паркомясто до блока за 5 години

viber icon

В новия брой на вестник „Марица“ може да прочетете следните интересни теми, интервюта и разработки:

 

Наемаме паркомясто до блока за 5 години

Паркоместата край блоковете вече ще се взимат на търг, ако има голям наплив, вместо с жребий, както беше досега. Срокът на договорите пък се удължава - вече ще се сключват за  пет години вместо за три, както е в момента. Промяната е записана в проекта на наредбата, публикувана в сайта на общината, и ще влезе в сила, след като през февруари изтече едномесечният срок, който се дава по закон за обществено обсъждане на нормативните актове.

Само два дни кротък дъжд и обраслата Марица ни стресна 

Локални наводнения. Парализирани булеварди. Неработещи светофари. Катастрофи и затруднен трафик. Вял градски транспорт. Такъв апокалиптичен вид имаше Пловдив ​вчера в резултат на пролетния дъжд, който ни заля насред зима. Случи се обаче още нещо - река Марица повиши сериозно нивото си и стресна властите и гражданите, че може да прелее, ако валежите не спрат.

Студенти искат 50% по-ниска такса за общежитие

Наемите в общежитията за януари и февруари да бъдат намалени с 50%, настоява Студентският съвет на Аграрния университет в становище, което праща до МОН, „Студентски столове и общежития“ ЕАД и Националното представителство на студентските съвети.

1440 лв. и две бурета за царете на домашното вино

Майсторите на най-доброто станимашко домашно вино ще се борят за общ награден фонд от 1440 лв. и две 50-литрови бурета. Вече започна приемът на пробите за ежегодния конкурс на Община Асеновград. 

Съдът отмени глоба на фирмата, замърсила Марица 

Фирмата "Екоинвест", чието име се прочу след залповото замърсяване не река Марица през януари миналата година, успя да оспори една от наложените след скандала санкции от РИОСВ. Така дружеството ще избегне плащането на глоба от 7000 лева, а държавната институция е осъдена да плати разноските по процеса - 820 лева. 

Урбанизация - да, но не за сметка на земеделските земи 

Земеделската земя около областните градове като Пловдив трябва да се запази, а не да се застроява. За това апелира инж. Нанко Кушеков в писмо до МРРБ, до министъра на земеделието, до Съюза на архитектите в България, а също до всички окръжни градове ​- кметове и главни архитекти, и до главния прокурор на републиката. „Сегашният Закон за земята е като „врата у поле“ - той не е ефективен“, пише в писмото си експертът по комуникация и градоустройство, който отдавна заговори за проблема. 

Валентич доведе още един треньор в Ботев

Новият старши треньор на Ботев Азрудин Валентич се зае с попълването на екипа си. 50-годишният специалист е решил да повери кондицията на отбора на свой човек, въпреки че първоначално остави в щаба си Тодор Георгиев, който отговаряше за физическата подготовка и възстановяването при последните трима наставници в Коматево. 

Честитки стопиха телефона на карловския кмет 

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов чукна 60 години вчера. На сакралната дата 12.01.2021 г. той отбеляза своя юбилей, а телефонът му прегря от честитки и поздравления. Социалните мрежи също се предадоха под натиска на близки и приятели на кмета, които от ранни зори му изпращаха съобщения и го благославяха по случай рождения му ден.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Божидар

Божидар

13.01.2021 | 06:35

Наглост и безхаберие - как е възможно да лишиш от паркоместа живеещите в съответния жилищен блок???? Как ще разпределиш 30 места на 150 апартамента,без да те интересува,че това ще доведе до огромни проблеми свързани с факта , че за едно место ще се кандидастват 5 семейства?? Как ще се реши въпросът за хората с увреждания живеещи в съответния жилищен блок???? Ясно е , тук става дума за пълно безхаберие и незачитане на правата на гражданите - данъкоплатци . Срам и позор за тези управляващи , но идват избори и тогава те ще си го получат!!

Отговори
3 1
Милодар

Милодар

13.01.2021 | 11:39

На село е без пари паркирането! Като не си доволен обратно на село!

Отговори
1 2
Това пловдивчани сме пълни мазохисти

Това пловдивчани сме пълни мазохисти

12.01.2021 | 23:19

Що сега ревете,като си седяхте по къщите и чоплехте.семки а не излизахте да гласувате. Много добре знаехте,че зикито ще е същият,като маминия.Тези исват да кра. Дат.Не го ли разбрахте толкова години.Ама мангалите гласуват.Ама общинските калинки гласуват.

Отговори
5 1
Трафик

Трафик

12.01.2021 | 22:27

По голяма простотия от тая здраве му кажи.... Простаци,... Не пред блоковете и кооперациите трябва да има зелени площи изроди не паркинги.... А пред жилищата на хората трябва да си спират само живущите.... Полудяхте за пари.... Ние гражданите трябва да имаме и права!!!! Пред жилищата си... Мандатите на тъпаците по 4 години теще дават за наем по 5 години..... Абе еие като седнете там по тия места и полудява те...

Отговори
6 1
1596321

1596321

12.01.2021 | 20:59

Някой може ли да обясни, как новостроящите се кооперации и комплекси са длъжни да осигурят паркомясто за бъдещите обитатели, а общината ще раздава паркоместата пред блоковете на търг. А кога се погрижиха да осигурят паркоместа на живеещиетв тези блокове, та им останаха и за търг. Това е наглост.

Отговори
14 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?