1553

Четете в "Марица": Над 90% от българите искат Васил Левски да смени Альоша

"Марица" се завръща на пазара с традиционно силен брой, който не изпуска нищо от ритъма на Пловдив и най-важните новини в България и по смета. Акцентите: 

 

Грипът опразва класните стаи, но ваканцията се отлага

Грипът опразва класните стаи в Пловдив и вече има паралелки, в които децата са останали наполовина. Учениците обаче не могат да се надяват на извънредна ваканция, въпреки че от днес влизат в сила ограничителните мерки заради обявената в петък епидемия на територията на цялата област.

"Знам, че в училището на сина ми има по 10 болни деца в паралелка, като такава е ситуацията в почти всички класове. Всички се чудят защо чакат да се разболеят и останалите, а не обявяват грипна ваканция", заяви пред "Марица" майка на петокласник в едно от училищата в центъра на града. Шефът на РЗИ д-р Сийка Димчева обаче  е категорична, че данните за момента не дават основание за подобна мярка. Официалната статистика сочи 17% отсъстващи ученици.

 

Над 90% от българите искат Васил Левски да смени Альоша

казва в интервюто на броя Спас Гърневски, бивш кмет на Пловдив. И още акценти:

- Съветските паметници са толкова опасни, колкото и нацистките 

- Съдбата на Альоша трябва да се реши от парламента 

- Каква арогантност - варварите викат: "Дръжте варварите"

- Мястото на паметника е в кървавия музей на комунистическата история

 

Бюджет на Пловдив под индиго, само 29 млн. лева ръст

Екипът на кмета Костадин Димитров представя първия си бюджет за мандата, който ще се обсъжда с граждани и бизнеса  на 27 януари  в 12 часа в сградата на Общинския съвет.

Финансистите, начело с ресорния зам.-кмет Женя Петкова, са работели до късно вечерта в петък, за да спазят срока, поставен пред общините от Министерството на финансите. За общественото обсъждане за първи път е избран почивен ден, за да могат повече хора да участват в презентацията и дебатите. Досегашната практика беше подобни дискусии да се провеждат от 17 часа в работни дни и като правило - в полупразна зала. Всеки, който се интересува как новата местна власт възнамерява да харчи парите на данъкоплатците, може да види проекта за бюджет 2024 г. в сайта на Община Пловдив.

 

Затягат критериите за отпускане на банкови заеми

БНБ даде заявка, че може да въведе изисквания към хората, които кандидатстват за кредити. Това се чете в публикация на управителя на Централната банка Димитър Радев в тримесечния бюлетин на Асоциацията на банките в България.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
2.1/5 от 17 оценки
2.1/5 от 17 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
31 коментара
Пловдивчанка

Пловдивчанка

28.01.2024 | 13:18

Кой е този спас Гърневски?НИКОЙ!!!! И да не говори от името на пловдивчани!!!!!

Отговори
1 0
Иванов

Иванов

22.01.2024 | 09:11

На бг.тъпунгерите не им ли стана ясно че трябва масово паметници и символи на вражеска страна и страни да се премахнат и на тяхно място да са български герои както и преименуване на селища улици местности с български имена,за тези неща не трябва референдуми да се правят а направо да се изпълняват

Отговори
4 18
Нищо не се променя

Нищо не се променя

22.01.2024 | 08:23

Граф Игнатиев сложи Левски на бесилото от яд, че българите вече имаха своя църква и се организираха за борба. Нормално е днес всеки живеещ в България с руски чип в главата да мрази точно Левски. Както и всичко останало българско. Но винаги се срамуват да кажат открито: ами да, обичам Русия повече от България. Винаги заобикаляне и шикалкавене. Такива са инструкциите.

Отговори
5 17
Гърнето е срам

Гърнето е срам

22.01.2024 | 07:34

За Пловдив. Фурнаджийска лопата. Да ме прости лопатата! А анкетата е фейк, като стиховете му преди 10 ноември. В другият вариант на популярна пловдивска медия, цифрите са други за местото на вече съществуващият монумент.

Отговори
22 3
Кършака

Кършака

22.01.2024 | 07:08

Ооо жалки Спас Гърневски отвратил даже собствения си син с поведението си и глупостите които натвори!! Какво искате от човек който цял живот е лазил и лизал подметки!! Този който молеше и плачеше да стане член на БКП... този мазен субект!!! Альоша ще стои там където му е мястото на тепето!!! На 21.01.23г в Пловдив се проведе "митинг" срещу Путин...там бяха цифров и словом 6 шест шебека!!! Което означава 99.99% от българите Спасение Гърневски и управляващи : Мразят Украйна и подържат Путин и Русия!!! 99.99% пловдивчани няма да ви дадат Альоша да си правите реклама. Ще ви подпали чергата този път ....

Отговори
27 8
КЪРшака?

КЪРшака?

22.01.2024 | 08:16

Кърски труженико, не коментирай българите. Те не мразят, а много често са помагали на други етноси и народи. Тук не става въпрос за порусначените "българи", на които е вменено да мразят и да лижат царски ботуши.

Отговори
7 4
Спас Гърневски все още не е дал отговор

Спас Гърневски все още не е дал отговор

22.01.2024 | 05:34

защо плати висока цена, като за нови, старите тролеи по време на управлението си. И за всичките си далавери като кмет. Този слагач, възпявал стихове за комунизма, сега е най-големият "демократ". Позор за Пловдив. Учителят по корупция. И да не си позволява да говори от наше име, защото няма нищо общо с нас. А ние не сме част от неговите измислени 90%. И сме благодарни на Русия и руския народ за Освобождението си.

Отговори
36 6
България

България

22.01.2024 | 04:15

България! Глупост след Глупост!

Отговори
18 4
Таня Христова

Таня Христова

22.01.2024 | 03:18

Гърневски, от сели марково, дето ди сменя партиите, той ще ни дава акъл за паметника, ПЛОВДИВЧАНИ СИ ИСКАТ ПАМЕТНИКА, Не е вярно, че искат. левски, нека го има другаде, Не и на тепето.

Отговори
35 8
Танчето "Пловдивчанката"

Танчето "Пловдивчанката"

22.01.2024 | 08:19

Изрепчи се още една новопловдивчанка. Хайде по-полека с това какво искали пловдивчани. Особено тези без нито една снимка в семейните албуми на Бунарджика от преди Альоша.

Отговори
7 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

22.01.2024 | 01:59

Как ги изчислихте процентите?

Отговори
24 5
От Спасчо

От Спасчо

22.01.2024 | 04:17

От Спасчо Какво Искате! Това е толкова Деградирал човек!

Отговори
25 5
Колко много

Колко много

22.01.2024 | 01:46

И д и о т и тук са писали,които предпочит съветски войник пред ЛЕВСКИ!!! Това са промити мозъци и то много промити !!!

Отговори
10 29

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?