Следвайте ни

Четете в "Марица": Над 36 000 пенсионери в Пловдивско взимат и заплата

viber icon

В новия брой на „Марица” може да прочетете следните интересни теми и разработки:

 

Край с кондукторите в градския транспорт

Край на допотопното кондукторно обслужване в градския транспорт слага Община Пловдив. От  следващата седмица билетите ще се продават  само от апаратите в автобусите. Вместо кондуктори в рейсовете ще има контрольори, които ще следят за гратисчии. Пътниците с карти ще ги показват на шофьорите, както това се прави в много други европейски държави.


Разследвани бизнесмени клатят държавата

Записите с гласа на премиера Бойко Борисов и снимки с него целят дестабилизация на държавата и нова политическа обстановка. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг в София. Негови подчинени вече проверяват истинността на записите.
Според Гешев в последните дни се наблюдават опити за дестабилизация на държавата.


Влязоха и в спалнята ми, Радев ме следи с дрон. Удариха дъното!

"Противниците ми удариха дъното. Не могат да ни бият на избори и сега компромати, манипулации всеки ден. Защо сега? Защото юли е важен месец, но няма да ме откажат". Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ, на който зад гърба му се нареди и цялата парламентарна група на партията.

Поводът за гневната реакция на Борисов стана серия от снимки, публикувани първо от сайта "Афера". Според анонимния автор кадрите са от спалнята в резиденцията на премиера "Секвоя". На една снимка се вижда спящият премиер, а на други - пари в чекмедже, пистолети и кюлчета със злато.


167 първолаци приети на второ класиране

167 първокласници от Пловдив са приети на второ класиране, в което 211 кандидатстваха за 623 свободни места. 86,2% от децата в списъците са устроени по първо желание. Те трябва да се запишат до 19 юни, като родителите представят всички необходими документи за проверка в училището, в което са класирани. Не се изискват документи за удостоверяване на адресните регистрации на децата, тъй като проверката е автоматична.


6-годишен полетя от втория етаж на забавачка

6-годишно момченце полетя от втория етаж на детска градина „Бреза“ в Пловдив. Забавачката се намира в тих район в квартал „Гагарин“ на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“. Инцидентът се е разиграл точно по обед в сряда, като всичко до този момент протичало както обикновено. Нищо не предвещавало драмата в стаята, където имало само 12 деца, тъй като не всички са се върнали след отварянето на заведенията в условията на пандемия.Въпреки че детето е паднало от високо, се е отървало без сериозни наранявания.

 

Ако ви искат маска в магазина, трябва те да ви дадат

Носенето на маски е задължително само в аптеки, болници и обществения транспорт, гласи последната заповед на здравния министър. На останалите обществени места -банки, заведения, магазини и др., е по желание и гражданите не могат да бъдат връщани за липса на маски. В случаите, когато носенето на маска е изискване на собствениците на обектите, то те трябва да осигурят маски за клиенти си или посетителите. Това уточниха вчера от Областния кризисен щаб в Пловдив в отговор на получени множество запитвания от граждани.


Над 36 000 пенсионери в Пловдивско взимат и заплата

Над 36 000 възрастни от Пловдив и областта взимат и пенсия, и заплата, показват данните на Националния осигурителен институт (НОИ). Пенсионерите в региона са общо 180 689, което означава, че всеки пети е останал на пазара на труда за по-дълго време. Това нарежда града под тепетата на второ място по брой българи от третата възраст, които продължават да се трудят и след излизането им в заслужена почивка. Логично първенци са софиянци. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Димитър

Димитър

17.06.2020 | 21:45

Мърльо,когато лапаше и смучеше си трайкаше. .. Какви са сегашните ти изяви,щом 30 години беше сополкьо на чужда ясла? Много си повярва,но живота не се подрежда спрямо клеветниците и злоба ритне. Такива като теб ги изхвърля зад борда. ....съвсем скоро :)

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?