1939

Четете в „Марица“: На всеки пловдивчанин се падат по 1520 лева европари

Новата седмица пристига с новия брой на в. "Марица" и с най-актуалните новини. Не го пропускайте, ако искате да сте информирани. Ето и част от акцентите:

 

Шофьорският курс удари 900 лв., ще скача още

Шофьорските курсове поскъпнаха. Увеличението дойде по ефекта на доминото, след като цените на горивата тръгнаха стремглаво нагоре. В Пловдив курсът за водачи на МПС излиза средно с между 100 и 200 лв. повече за кандидат-шофьорите.

Хората от Родопите: Похарчихме милиарди за асфалт, а пътища няма

Ако не решим устойчиво проблема с пътната инфраструктура и качеството на живот, Родопите ще се превърнат в поредната демографска пустиня на България.  Необходим е нов обществен договор за това как да се развива регионът, който всички следващи управляващи да спазват. Около тази идея се обединиха участниците в първият по рода си форум "Развитие, Родопите - предизвикателства, перспективи и стратегии за растеж", организиран в  село Баните, област Смолян, от "Марица", "Хермес Медиа" и Министерството на културата. 

За първи път отиваме на избори, които никой не желае – интервю с политолога доц. д-р Светослав  Малинов

Делото за пробива под Централна гара зацикли

Строителството на пробива под на Централна гара, който трябва да свърже бул. „Васил Априлов” с ул. „Димитър Талев” и „Македония”, напредва видимо. Няма обаче развитие по делото, заведено срещу НКЖИ от концесионера Миролюб Столарски.

Въртят ало измами от името на катаджии
Катаджии менте звънят на пловдивчани, за да им искат пари. За измамната схема алармират потърпевши в социалните мрежи.

Идват 2.6 млн. лева за улица "Индустриална" в Карлово
Наближава краят на драмата с улица "Индустриална" в Карлово, заради която десетки хора - собственици на фирми и служители, излязоха на протест миналата седмица. Улицата е в лошо състояние и предприемачите, които имат производствени бази, складове и офиси там, изпитват огромни затруднения да стигнат до тях заради дупките и кратерите по трасето.

На всеки пловдивчанин се падат по 1520 лева европари
Към 15 юни 2022 г. усвоените европейски средства в България надхвърлят 22 млрд. лева. Това е сумата на всички изплатени пари по проекти, финансирани от структурните и кохезионните фондове на ЕС от началото на 2007 година, в това число и помощта за предприятията в хода на ковид кризата, включени в системата ИСУН. Най-много от тях са в столицата - над 5,1 млрд. лева. Следват областите Пловдив (над 1,2 млрд. лв.) Благоевград (1,1 млрд. лв.) и Бургас (943 млн. лв.).

Стоичков вдигна наздравица за "Айн! Цвайн! Дрън!"
Носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков ​отбеляза с публикация във Фейсбук победата на България над Германия в Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година, на което станахме четвърти на планетата. 


 
 
 
 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?