71

Четете в "Марица": На народа му писна да гласува, рекорд по празни урни  

Най-интересното от новия брой на "Марица".

 

На народа му писна да гласува, рекорд по празни урни  

На българите им писна да гласуват и вчерашните, шести поред предсрочни избори записаха рекорд по ниска избирателна активност. За първи път от Десети ноември насам до урните отидоха по-малко от 2,3 млн. гласоподаватели, което е под 39 на сто. Не помогна и съчетаването на вота за Народно събрание с евроизборите. 

Атракцион роди партията "Величие", която хвърли бомбата на вота 

Родената преди по-малко от година партия около Ивелин Михайлов, създател на атракциона "Исторически парк" край варненското село Неофит Рилски, хвърли бомбата на вчерашните избори. Формацията събра между 3,2 и 3,7% по данните от екзитполовете на социологическите агенции към 20 часа вчера.  

Българите в Европа пас, рекордна активност в Халкидики   

Ниска беше  избирателна активност на българите зад граница в изборите за Европарламент.

В Германия избирателните секции са 103, интересът към вота за българския парламент е рекордно нисък. Това е страната в Европейския съюз с най-голяма българска общност.  

Рекорд на матурата по български, Пловдив е в топ 3

Резултатът от матурата по български език и литература тази година бележи рекорд, откакто се провежда националният изпит - 58,48, което е с няколко десети повече от досегашното най-високо постижение, получено през 2008 г.  А резултатите на зрелостниците от Пловдивско са над това средно ниво - 61,91 точки. Това нарежда областта на трето място след София-град и Смолян.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?