Следвайте ни

Четете в "Марица": МУ-Пловдив ще готви програмисти в медицината

viber icon

С 4% скача токът, парното по-евтино с толкова

Пловдивчани и клиенти на ЕВН от Югоизточна България ще плащат най-скъп ток от 1 юли 2020 г.  Тарифите скачат с 4,12% за битови потребители, обяви вчера КЕВР. Поскъпването е еднакво за дневната и нощната тарифа. С това не се оправдаха очакванията и прогнозните цени от минимално увеличение с 0,15 процента. За сравнение, поскъпването при ЧЕЗ и Енерго - ПРО е съответно с 2,72%  и 1,05%. За сметка на това парното и топлата вода в Пловдив поевтиняват с 4,47% от 1 юли. Причината е намалението на цените на природния газ със задна дата.

 


1000 камери пазят Пловдив от вандали

Нов Център за видеонаблюдение  с около 1000 камери започват да изграждат в Пловдив, след като се подготви проектът. Целта е да се повиши сигурността на гражданите, каза вчера за "Марица" зам.-кметът по обществен ред в общината Йордан Ставрев, който работи по тази идея от миналата година. 

 

МУ-Пловдив ще готви програмисти в медицината

Медицинският университет в Пловдив въвежда нова хибридна специалност в партньорство с Висшето училище по телекомуникации и пощи в София. Тя се нарича "Софтуерно програмиране в медицината" и отдавна е изключително актуална по света.

 


Ася, която плете с крака, взе диплома

Ася Кьорова от село Сърница, която е с  95,25% инвалидност, завърши успешно преди дни средното си образование. Тя се прочу с това, че плете с краката си терлици. Ася е в инвалидна количка от 29 години и сега се надява с дипломата да си намери работа.


Изписват от болница при два отрицателни PCR теста

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която въведе нови правила за изписване на пациенти с КОВИД-19. Целта е да се намали рискът неизлекувани хора да напускат здравните заведения. Според новия ред прекаралите лечение от коронавирус трябва да имат два отрицателни РCR теста в два последователни дни или поне 3 дни без никакви оплаквания след 10-дневно лечение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?