1939

Четете в "Марица":  Мотористите ще карат със 140 км/ч по магистралите

Денят на майстора ще ви започне с настроение, ако отворите вестник Марица още с първото си кафе. Ето някои от по-любопитните акценти:

 Мотористите ще карат със 140 км/ч по магистралите


Мощните мотори скоро може да фучат със 140 км/ч по магистралата. Това поискаха представители на мотоклубовете от цялата страна на среща с министъра на транспорта Николай Събев вчера, който пък им обеща пълно съдействие за нужните законови промени. В момента рокерите могат да вдигат до 100 км/ч по аутобаните, но те настояват таванът за тях да се изравни с допустимата скорост за автомобилите. 


Зелена светлина за „Екобус”


Общинският съвет прие с 36 гласа предложението на кмета Здравко Димитров за учредяване на общинското транспортно дружество “Екобус”.

Фирмата се създава, за да може Общината да се върне като оператор в градския транспорт, а Пловдив да може да кандидатства за европейски средства, с които да се закупят екологични превозни средства. Перспективата е във времето Общината да си върне поне една трета от линиите.

”Екобус” се учредява с капитал 2, 8 млн. лева, в който са включени общински терен с площ 18 дка и 100 000 лева от местния бюджет за издръжката на предприятието. 

Маймунската шарка може да се прихване и от обща хавлия в СПА , предупреждава в специално интервю за "Марица" проф. Тодор Кантарджиев

 

Гонят клошарите от блока на Жоро Инкасото

Обитателите на апартамента на първия етаж на блока в Кючука, в който живееше Жоро Инкасото, ще бъдат изведени от жилището принудително. Това гласи решението на магистратите от Окръжния съд. Причината е, че са клошари и са превърнали жилището си в сметище.

 

Берачите на рози най-търсени в Подбалкана


Берачите на рози са най-търсените кадри в Подбалкана. Собственици на розови градини продължават да канят работници. Още в началото на кампанията, някои от розопроизводителите изразиха съмнение дали ще успеят да приключат с прибирането на реколтата заради липсата на работа ръка. В същото време Бюрото по труда в Карлово също съобщи, че се търсят 50 работници за бране на рози, те са обявени в две позиции, съответно за 30 и за 20 места.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ОнЯ

ОнЯ

28.05.2022 | 20:30

От кога с толкова малко????

Отговори
0 0
Реципиент

Реципиент

26.05.2022 | 21:07

Обнадежден съм!

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?