3906

Четете в "Марица": Министрите са димка, спорът е кой да контролира съдебната система! Говори социологът Васил Тончев

За да нямате мрачно настроение, прочетете новия брой на в. „Марица“. В него отново ще намерите интересни и любопитни четива. Ето част от акцентите: 

 

Полиция влиза в градските рейсове

 

Полицаи влизат в рейсовете от градския транспорт на Пловдив. Униформените ще помагат на общинските контрольори да проверяват шофьорите и кондукторите за препродажба на билети. Драстичната мярка се въвежда заради многобройните сигнали, че масово повторно се пробутват стари билети. Това стана ясно след вчерашната среща в Община Пловдив с представителите на транспортните фирми, които обслужват 29 маршрута.

 

Комарите ще ни хапят заради закъснели обществени поръчки

 

Комарите и тази година ще тормозят и хапят пловдивчани. Една от причините за нарастването на популацията са забавените процедури по обществените поръчки за обработка на биотопите срещу ларви на комари, които се провеждат от здравното министерство. Миналата година по същата причина терени, извън рамките на Община Пловдив, започнаха да се обработват чак през месец август, когато вече беше прекалено късно. Така че на национално ниво трябва да се обърне по-голямо внимание относно обработките срещу ларви на комари. Заради това нашите усилия в рамките на града в сериозна степен остават без очаквания резултат, категорична е Петя Дингилева - директор на Дезинфекционна станция в града.

 

 

Бързат със сечта по Марица, подписват договора до дни

 

Община Пловдив ще подпише договора за почистването на Марица до края на седмицата. Документът вече е парафиран от фирмата изпълнител „БКС Озеленяване“ ЕООД София, както "Марица" подробно писа. Представителят на "БКС" Николай Колев увери, че сечта ще бъде извършена в срок до 90 дни, а при възможност и по-бързо, като допълни, че имат готовност да започнат в рамките на десет дни. Стойността на услугата е 977 480 лева без ДДС.

 

 

Евродепутатът Андрей Ковачев: Следим изкъсо вноса на 12 храни от Украйна

 

В новия мандат ЕНП ще направи преоценка на действащите търговски споразумения, за да се гарантира конкурентоспособността на фермерите в ЕС по отношение на най-високите стандарти за производство. Преди седмица група евродепутати се противопоставихме на безусловното отваряне на европейските пазари за агростоки - на 12 продукта от Украйна. За да се противодейства на сътресението на пазара, тези 12 продукта ще се наблюдават и ще се дава възможност на държавите членки при надвишаване на средните количества внос от Украйна за последните 3 години на някоя от тези стоки страните членки да могат да върнат тарифите, каквито са по общото споразумение с Украйна от 2017 г.

 

Министрите са димка, спорът е кой да контролира съдебната система – интервю със социолога Васил Тончев

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Хулио Фишер

Хулио Фишер

19.03.2024 | 10:05

Остала ми е( майно льо) само 1 бр надежда - сепуко плондерс

Отговори
0 0
Didier93

Didier93

19.03.2024 | 06:16

Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем, вариращ от €2000 до €7,000,000,00 при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: [email protected] Телефон за WhatsApp: +33644681046

Отговори
0 0
Уточнение

Уточнение

19.03.2024 | 01:12

Метлата избори!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?