Следвайте ни

Четете в "Марица": Министерството на образованието спусна лимит на паралелките с прием след 7. клас

viber icon

В новия брой на вестник „Марица” може да прочетете следните интересни теми, интервюта и разработки.

1. Пазарът на ул. „Младежка” отново ще се стопанисва от Община Пловдив, след като през другата седмица тържището ще бъде иззето от концесионера. Години наред то се държеше от фирма „Тика” ЕООД на Атанас Червенков - Райфъла. „Върховният административен съд се произнесе по делото с „Тика” в полза на общината и решението е окончателно”, съобщи вчера кметът на район „Централен” Георги Стаменов. 

2. Лицензи от МОСВ да хвърлят пластмасата в пещите имат 8 фирми - основно циментови заводи и ТЕЦ-ове. Защо според Базелската конвенция сме задължени да внасяме европейски боклук? Колко тройуниции злато вади от един тон стари смартфони КЦМ?

3. Адвокат Михаил Екимджиев обяснява на страниците на „Марица” защо не е допустимо да се искат еднакви присъди за пълнолетни и непълнолетни престъпници – независимо колко тежки са деянията им. 2 години след като съдът в Люксембург реши, че трябва да дишаме чист въздух, държавата още опитва да мами европейците по андрешковски, смята адвокатът.

4. Министерството на образованието спусна лимит на паралелките с прием след 7. клас, като училищата от Пловдивска област трябва да се поберат в 215. Това е с 4 по-малко спрямо миналата година. В същото време запазваме приема в езиковите гимназии и Хуманитарната. 

5. Пловдивските ресторантьори се включват в националния протест в София на 29 януари. Това се реши на извънредна среща на регионалната структура на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ вчера.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?