46

Четете в "Марица" - Минаваш на червено в Гърция, оставаш без книжка у нас

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми и разработки:

ЕК предлага: Минаваш на червено в Гърция, оставаш без книжка у нас

Минаваш на червено в Гърция или Румъния, а родният КАТ веднага ти прибира шофьорската книжка, щом се прибереш у нас. Това очаква родните водачи, ако влезе в сила предложеният от Европейската комисия (ЕК) нов пакет от мерки за повишаване на пътната безопасност. Идеята е да се намалят драстично нарушенията, оставащи без санкция, а наказанията да важат за територията на Съюза. Една от мерките предвижда държавата, издала шофьорската книжка, да я отнема при нарушение на територията на друга страна от Съюза. Освен това се предлага младите шофьори да започнат да карат с придружител на 17 години, за да трупат опит.

5,4 млн. чист приход от синя зона за година! Можело, значи

От каца без дъно паркирането е напът да се превърне в златна кокошка за общинската икономика. Формулата е ясна -  оптимизация на разходите, инвестиции в техника и по-малко хора, които да събират парите на улицата.

През 2010 г. в мандата на Славчо Атанасов малцина вярваха, че създаденото тогава с решение на местния парламент предприятие „Синя зона, паркинги и гаражи” ще се превърне в златна кокошка за общинската икономика, която за една година да печели пари, достатъчни да се построят две детски градина или модерен многоетажен паркинг.

Преобразувано в „Паркиране и репатриране” предприятието постигна рекорд през 2022-ра., като отчете приходи за 8 323 000 лева, от които 5,4 млн. лева са чист приход в бюджета на Пловдив

Топадвокатът Стефан Левашки хвърли оставка

Известният пловдивски адвокат Стефан Левашки подаде оставка като член на Висшия адвокатски съвет. Основната причина за решението му е гласуваното недоверие на съвета от Общото събрание на адвокатите в страната на 25 февруари. "Смятам, че така е редно, затова и го направих", коментира Левашки. 

Задава се двоен удар по джоба на пациентите    

Българите ще трябва да се бръкнат още по-дълбоко в джоба, за да ползват здравните услуги. Причината са искания на лекарската гилдия, които вероятно ще бъдат удовлетворени още в рамките на тази година. Здравната вноска да се вдига плавно, докато вместо сегашните 8% от месечния осигурителен доход достигне 12%. Това предложи наскоро д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз. 

По думите му, ние сме най-бедното население в Европа, с най-ниската здравна вноска, а разходите в здравеопазването са същите, каквито са в останалите европейски държави. Дори сегашната вноска ​- 8%, не е реална заради групите граждани, на които държавата плаща вноската и тя не е в пълния ​си размер, припомни той. 

КПП-та и детектори за 3 март, блокада на Шипка

При драконовски мерки за сигурност ще преминат тържествата за 3 март в София и на връх Шипка. 

От Националната служба за охрана обявиха, че за церемонията от 11 часа пред Паметника на Незнайния воин в столицата гражданите ще имат достъп през пунктове за проверка, организирани при ул. "Раковски" и ул. "Оборище" и при южната страна на храм-паметника "Свети Александър Невски". За тържествената проверка заря по случай празника от 18.30 ч. на пл. "Народно събрание" достъп ще бъде осигуряван през три пункта за проверка. Служителите на НСО ще проверяват с металдетектори за оръжия, експлозиви, фойерверки и други пиротехнически изделия. Няма да бъдат допускани граждани с обемисти багажи и във видимо неадекватно състояние.

Успешната диета не е гладуване, а правилно хранене

„Диетите никога не трябва да бъдат свързвани с гладуване. Всъщност диетите без глад са най-успешните и с тях можем да достигнем трайни резултати. Аз нито препоръчвам ограничаване на храна, ако става въпрос за някакъв вид храна, нито разделно хранене, защото това няма да има траен ефект.”, казва в интервю за „Марица“ д-р Енджи Касабие.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Очаквайте ...

Очаквайте ...

02.03.2023 | 00:32

Такса и за преминаване през синя зона през пет минути! Иди.оти! Гербаджийски крадци!

Отговори
6 3
Какъв европейски те рор

Какъв европейски те рор

02.03.2023 | 00:27

Посегнаха и върху шофьорски ни книжки. Мръсници!

Отговори
5 2
Тъ Така Де

Тъ Така Де

01.03.2023 | 23:47

Ми Днеска минах 20 пъти на чирвено у Греция и съм жив А ся умрите от чииииииифутска простотия и инат

Отговори
3 3
Иван

Иван

01.03.2023 | 21:24

А за качеството на здравните услуги нещо? Или само да доим хората, щото са крави!

Отговори
15 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?