1553

Четете в "Марица": Медицински отпадъци от Гърция обгазяват пловдивско село

В последните дни преди изборите горещите теми като че ли са съвсем други, а в "Марица" ще ги намерите представени по най-добрия начин. Акцентите:

 

Пловдивска внучка стана президент на Мексико
Новият президент на Мексико Клаудия  Шейнбаум се оказа внучка на пловдивски евреи, показа проучване на "Марица". Нейните баба и дядо по майчина линия през 1940 г. са напуснали града, за да се спасят от Холокоста.  61-годишната Клаудия стана първата дама президент на Мексико, след като спечели убедително вота в неделя с 56%.

Тя винаги е подчертавала българския си произход, но без да влиза в подробности. Шейнбаум има връзка с прочутия род на известния търговец и банкер Елиезер Калев, на когото има кръстена улица в Пловдив, обяви пред "Марица" бившият външен министър Соломон Паси. 

Очакваме „Модър - Царевец“ и бул. „Хаджи Димитър“ да се отворят до 8 юни

- интервю с кметицата на район "Западен" Тони Стойчева

Свидетели и вещи лица разтягат делото "Дебора"
Очаквам истината да излезе наяве и се надявам на справедливост. Това каза пред журналисти в коридора на Районния съд Дебора Михайлова секунди преди да влезе в съдебната зала и да се изправи за пореден път срещу своя насилник Георги Георгиев, който я накълца с макетно ножче. Тя посочи, че все още не е дала показания. Желанието <210> е да бъде разпитана след всички свидетели по делото. На въпрос как се чувства, изправяйки се срещу Георги в съдебната зала, Дебора отговори: "Все едно няма човек пред мен. Той за мен не съществува, просто стена".

Пуснаха движението по ул. "Георги Странски"
Новата улица “Георги Странски” беше отворена вчера за движение след реконструкцията, с което се дава възможност за директна връзка от кв. “Гладно поле”, търговската зона и бул. “Санкт Петербург”. Лентата беше прерязана от кметовете на Пловдив и район “Източен” Костадин Димитров и Емил Русинов, а също и от бившия кмет на района, сега зам.-кмет в общината - Иван Стоянов, който подготви проекта.

Медицински отпадъци от Гърция обгазяват Триводици
Поредна екологична бомба цъка в община Стамболийски, сигнализираха местни жители. Двама стари познайници на "Марица", които от години са в нелегалния бизнес с отпадъци, продължават да тероризират цялата община. Братята Иван и Йордан Еленови от село Триводици попаднаха в серия разследвания през 2020-2021 година, когато проверка на медията установи, че в землището на Ново село са складирали над 500 тона боклуци. 

Снукър легендите Рони О’Съливан и Джон Хигинс идват в Пловдив
Снукър легендите Рони О’Съливан и Джон Хигинс отново ще бъдат в Пловдив. Ракетата и Вълшебника от Уишоу ще играят един срещу друг в демонстративен мач на 7 юни от 20:00 ч. в зала “Колодрум” в Пловдив и на 8 юни от 20:00 ч. в зала “Левски” в София. За събитията ще има лимитирана бройка от 70 ВИП билета за всяко едно. Тези пропуски ще дадат достъп на притежателите им до среща с двамата състезатели непосредствено преди мача.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?