4020

Четете в „Марица“: Математически дуел в кметската битка за Пловдив

В новия брой на вестник "Марица" можете да прочетете тези и още много други интересни теми и авторски разработки

Борисов заложи на Костадин Димитров и обяви смяна на поколенията в ГЕРБ-Пловдив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи Костадин Димитров за кандидат-кмет за Пловдив и обяви "бавна и плавна смяна на поколенията" в местната организация. Забавянето на решението изнерви доста партийния актив под тепетата, роди и слухове за съвсем неочакван избор.  В крайна сметка, районният кмет на "Тракия", който събра и най-много номинации от местните структури, влиза в битката на 29 октомври, където като основни негови съперници се сочат Ивайло Старибратов (ПП-ДБ) и подкрепеният от седемпартийната местна коалиция "Съединени за Пловдив" бивш градоначалник Славчо Атанасов.

Картел за цената на тока може да удари битовите абонати – интервю с депутата Драгомир Стойнев

Подготвят за асфалт част от бул. "Александър Стамболийски"

Важен участък от бул. „Александър Стамболийски” - от кръстовището с ул. „Димитър Талев” до пресечката с „Люсиен Шевалас”, се подготвя за асфалтиране. Бригада от консорциума „Еко проект Пловдив” работи и по празниците, в Деня на независимостта. От сутринта в петък с валяк уплътняваха пътната основа, а от утре продължават да редят бордюри и плочки на пешеходните тротоари.

Проучват доставката на 20 електробуса и строежа на буферни паркинги

С тази цел - развитие на екологичен общински транспорт - в Пловдив е създадено транспортно дружество "Екобус" ЕООД и е отреден общински терен с площ 18 дка до жп гара "Тракия". За начало се предвижда да се доставят 20 електробуса. Според приблизителните сметки инвестицията е около 22 млн. лева. В последната година няколко чужди производители представиха свои електрически возила в Пловдив.

Наводнената детска градина в Каравелово посрещна малчуганите

Дванадесет деца от Каравелово тръгнаха на детска градина в обновената сграда на наводнената преди година забавачка. Децата прекрачиха прага заедно със своите родители и с гостите на селото. Занималнята, спалнята, сервизните помещения са основно ремонтирани и обзаведени с най-добрите мебели и пособия.

Връщат ресто от електронния ваучер за храна

От 1 януари догодина хартиените ваучери за храна стават електронни. Ще има преходен период от шест месеца - до 1 юли 2024 г., през който ще действат едновременно както ваучерите на хартия, така и тези на електронен носител. Дългочаканата промяна бе обнародвана в "Държавен вестник" през август.

Карл Люис и Христо Стоичков запалиха вечния пламък на мира

Вечният пламък на мира бе запален в Пазарджик. Направиха го великият Карл Люис, легендата Христо Стоичков и кметът на града Тодор Попов. Това се случи в Градината на света, която бе открита по-рано. След запалването на огъня големият бивш лекоатлет от САЩ откри свой кът в градината. Много пазарджиклии дойдоха на уникалното събитие.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
rtyrty

rtyrty

24.09.2023 | 21:47

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами -==----- https://welcome.to/biocom

Отговори
0 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?

Към анкетата