Следвайте ни

Четете в "Марица": Масови фалити на заведения преди Гергьовден

viber icon

Масови фалити на заведения започват преди Гергьовден

Пловдивските собственици на заведения са сериозно обезпокоени за бъдещето на бизнеса си. Вече месец ресторанти, барове и кафенета са затворени, а за разхлабване на противоепидемичните мерки все още не става дума. Вече се чуват мнения, че преди Гергьовден може да тръгне и вълна от фалити. 

Няма заразени в Столипиново, 37 са в града и областта

Заразени с COVID-19 в ромските махали в Пловдив няма, заяви кметът Здравко Димитров. По думите му малцинството спазвало изискванията и мерките, наложени от извънредното положение. 
„Разбира се, има някъде нарушения, но те са малки изключения. Трябва да спазваме дисциплината. Колкото са по-строги мерките, по-малка ще бъде карантината“, уточни кметът.

Пловдив помага на общинските болници в София, Бургас и Варна 

Пловдив помогна на общинските болници в три града - София, Бургас и Варна. Те получиха лично от кмета Здравко Димитров дарение от помощни и защитни средства. Дарението беше връчено на паркинга пред зала „Колодрума“, където се складират от седмица.
Спортното съоръжение е определено като локация за разпределение на дарения, свързани с борбата с коронавируса. Освен това тук е изградена и полева болница.

Звъним на три телефона за нарушения на мерките

Десетки пловдивчани загряват редакционните телефони на „Марица“ със сигнали за хора, които не спазват противоепидемичните мерки.
"Не знаем къде другаде да позвъним, затова се обръщаме към вас като към последна инстанция", твърдят те.
По този повод попитахме пресцентъра на ОДМВР - Пловдив къде гражданите могат да сигнализират за хора, които не пазят здравето и живота на околните, а и своя собствен.

Спират парното чак след Великден

Парното ще ни топли и след Великден. Заради очакваното понижение на средноденонощните температури след Възкресение ЕВН Топлофикация ще продължи да поддържа топлоподаването, съобщиха от компанията. 

Всички абонатни станции имат монтирани датчици за външна температура, които автоматично преустановяват топлоподаването, когато температурата се повиши над нормативно приетите.

Бунища никнат като гъби в Родопската яка

Незаконни сметища никнат като гъби край сел​ата в Родопската яка. Заради извънредното положение и наложената социална изолация много от хората по селата ползват времето вкъщи, за да направят малък ремонт или да почистят градините си. Оказва се обаче, че много от тях изхвърлят след това строителните и растителните отпадъци не на определените за това места. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Байовото

17.04.2020 | 16:36

Сигнализират? Много интересна формулировка за "доноснича".

Отговори
0 0

Вършец

16.04.2020 | 21:51

Като ви харесва диктатурата на банкянското говедо що ревете ?

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?