2374

Четете в "Марица": Мъртвите сгради се множат. Ще станем ли гробище за скелети от бетон?

На Велики четвъртък вестник "Марица" пристига с много вълнуващи теми и интересни страници. Не го изпускайте! Ето и част от акцентите:

 

Мъртвите сгради се множат. Ще станем ли гробище за скелети от бетон?

Предприемачите строят на макс под тепетата. Строители и и проектанти „произвеждат” нови жилища на конвейер, а брокери продават хиляди нови квадратни метри чиста площ в апартаменти, студиа и мезонети. 

И докато предприемачите търсят начини как да застроят всеки свободен парцел в града, пловдивчани се чудят какво се случва с дузините мъртви сгради. Тези строителни циреи могат да се видят на много места под тепетата. 

Кино „Космос” 30 години под ключ  

Бившето кино „Космос” е една от знаковите „мъртви” сгради на Пловдив, която почти 30 години стои под ключ и се руши. Проектът се подготвя и до края на юни трябва да бъде внесен в Община Пловдив, каза за „Марица” зам.-кметът по културата Пламен Панов. 

Станислав Балабанов, депутат от ИТН: Избори сега ще докарат повече популисти и още по-голяма криза

Ясно е, че предсрочните избори няма да помогнат в този аспект. Те ще хвърлят държавата в много по-голяма криза. Затова се надявам, че всички ще ревизират позициите си. Пък колко ще издържи коалицията, никой не може да прогнозира, много е динамично положението, през час се мени. Въпросът е да изведем България от последствията, които носи войната.

Деца боядисват бораците с лайка, невен и здравец

Ученици от школото в село Труд ще боядисват днес великденските яйца в двора на местния храм. Но не с боя от супермаркета, а както е било в миналото - с естествени багрила, извлечени от лайка, невен, маточина и здравец.

Учителката по български език и история Ваня Тошева е майсторът, който владее старата техника и ще посвети децата в нея. Ще им покаже и как се шарят бораците с восък, че и с листенца от магданоз.

Всяка година Велики четвъртък събира местните деца и тийнейджъри в културно-просветния център „Св. Иван Рилски“ в двора на храма „Св. Троица“ при отец Кирил. Идват и кметът Красимир Минков.

Инвеститори вдигат два 4-звездни СПА комплекса в Баните

„Двама инвеститори имат сериозни намерения да построят четиризвездни СПА комплекса на територията на община Баните. Това ще даде тласък на развитието на туризма, защото имаме интерес към по-широк спектър от туристи, които да се възползват от уникалната ни минерална вода, която се сравнява с тази в Карлови вари по лековитите си качества." Това заяви кметът на община Баните Павлин Белчев, който уточни, че планираните инвестиции са за над 15 млн. лв. 

"Реквием" на Верди в Дома на културата

На прочутата опера „Реквием” от Джузупе Верди ще се насладят пловдивските ценители на музиката на Велики четвъртък. Представлението е от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов".

Диригент е Диан Чобанов, солисти са  Евгения Ралчева, Елена Чавдарова - Иса, Георги Султанов, Александър Носиков. Участват хор и оркестър на Опера Пловдив.

InterContinental® Sofia е хотел №1 на бранда в цяла Европа

Клиентите на InterContinental® Sofia обявиха петзвездния хотел в България за най-добър сред всички InterContinental® хотели в цяла Европа. Това показва класацията на световноизвестния бранд за март 2022 г.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?