Следвайте ни

Четете в Марица: Дават още 5 години живот на „Пловдив 2019“

viber icon

Вижте какво може да прочетете в уикенд броя на вестник "Марица":

 

Цяла болница хвърли оставки

 

Осемнадесет  лекари от карловската МБАЛ „Д-р Киро Попов“ хвърлиха вчера оставки пред управителя на здравното заведение д-р Христо Пелев.  Това е целият лекарски състав в болницата, оставки не са подали само двама, които вчера са били в отпуск. Причината е разкриването на Спешен денонощен кабинет, което бе обявено официално на 7 май от областния управител и председател на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса Дани Каназирева.  

Намеренията на щаба са били да подпомогне региона в ситуацията на пандемия, тъй като само карловската болница в областта е определена да приема пациенти с коронавирус. Аргументите на лекарите от карловската болница са, че новооткритият Спешен кабинет се явява междинно и ненужно звено между Спешна помощ, кабинета за борба с COVID-19, разкрит още през март, и отделенията на болницата.

 

Товарът от кризата трябва да се разпредели между всички страни от ЕС – интервю с евродепутат Ева Майдел по повод Деня на Европа

 

Бунтарят с тиквите дарява разсад за домати, купен с пенсията

 

Разсад  за домати, купен с парите от пенсията, дари на  свои съграждани пловдивчанинът Тодор Гешев. Възрастният мъж живее в "Кючук Париж", а  благородния жест направил,  след като разбрал, че хората не могат да стигнат до Института за зеленчуци  на Брезовско шосе и сами да си вземат разсад, тъй като след въвеждането на извънредното положение  трябваше да представят декларация на контролно-пропускателния пункт на изхода на Пловдив. Преди време той демонстративно окачи кратуни по електрическите стълбове, за да накара  местната власт да монтира улично осветление.

 

Мартин Денев - скитникът импровизатор

 

Той е скитник по душа и музикант по рождение. Не се е срещал с Далай Лама, но интуитивно следва мъдрата му заръка: "Поне веднъж годишно ходете някъде, където не сте били досега". В кръвта му е да импровизира, не търпи догми и норми, но пък израства в залеза на соца, когато забранените неща бяха много повече от разрешените. Затова после е като отвързан. Обикаля света, попива всичко, което го впечатли и провокира. И го обръща в музика. Свири изгревите в Токио, маранята на Хавана и залезите в Бали, усеща ги в ноти.

 

Без Деня на победата щеше да има Европа на Хитлер  - интервю с акад. Георги Марков

 

Прогнозата на Азарей за следващите 2 години: Промяната е в ход, заплитаме нови лунни възли

В отминалия вторник, 5 май, Северният кармичен възел се премести в Близнаци, а Южният кармичен възел в Стрелец. Така възлите на Луната ще останат в Близнаци и Стрелец до януари 2022 г.  Лунните възли са единствените астрологични тела, които се движат назад.

Всъщност само Южният кармичен възел - наричан още низходящ възел - е свързан с минали животи и минала карма. Северният кармичен възел - или възходящият възел - е свързан с бъдещата ни карма и с възможността да променим миналата карма и да пренапишем отново сценария на нашата съдба.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?