Следвайте ни

Четете в "Марица": Малофеев под прицела и на руските служби

В утрешния брой на "Марица" четете: Личните лекари под обсада за първия учебен ден

 

Личните лекари под обсада за първия учебен ден

 

Зверски опашки се очакват днес пред кабинетите на личните лекари, които обгрижват деца. За да тръгнат на детска градина в понеделник, родителите им непременно трябва да се отбият през джипитата, за да вземат медицинска бележка, че детето е здраво. Това е последният документ към набора от общо седем други за първия учебен ден в забавачката. Медицинската бележка обаче има срок само три дни. Тоест, за да е валидна за 16 септември, тя може да се издаде само и единствено с дата 13 септември.

 

Всяка нова кооперация с място за боклука

 

Съдовете, в които живеещите в кооперацията ще събират отпадъците, ще са индивидуални и ще бъдат осигурени от комуналните предприятия. Те ще ги извозват и дезинфекцират, както и в момента. От живеещите в кооперациите ще се иска да пазят чистота, изсипвайки боклука, и след това да заключват помещенията, за да не влизат клошари. Условието ще се поставя пред инвеститорите още при проектирането на кооперациите. Такава практика има в много държави по света.

 

Разиграват на търг осем автобусни линии

 

Осем автобусни линии ще бъдат обявени на търг, след като на 17 септември местният парламент разреши на Община Пловдив да започне процедурата за обществена поръчка.  Причината е, че договорите за превоз на пътниците по линиите № 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93 изтичат  на 12 април догодина.

 

В момента тези градски рейсове се обслужват от фирма  „Хеброс бус” с подизпълнителите  „Автотранс 2000”, която държи линия  № 10,  и „Пълдин бус” - № 20. Фирмите са на инж. Веселин Дошков, инж. Димитър Чолаков и Павлин Лозанов.

 

Посрещнахме по-малко чужди туристи през юли

 

По-малко туристи са посетили през юли Пловдив в сравнение със същия месец на миналата година, отчитат от Териториално статистическо бюро Юг. Това респективно е повлияло и на приходите от нощувки в областта. Те са в размер на  5.2 млн. лв., което е спад общо с 4.2%. Детайлна разбивка на приходите от нощувки на чужденци и българи показва, че намалението при чужденците е с 20.7%, докато тези от български граждани са увеличени с 10.9%.

 

Бабата и лелята на Дария готови да я вземат 

 

Бабата на Дария по майчина линия и леля й са изразили категорично готовност да поемат отглеждането на момиченцето на година и 3 месеца, което падна от прозореца, докато майка му и баща му спят подпийнали. Вчера социалните работници се срещнаха с близките, които майката на пострадалото дете е посочила като вариант, ако настъпи промяна в семейството.

 

Малофеев под прицела и на руските служби

 

Скандали и съдебни дела напоследък съпътстват и в Русия православния олигарх и поборник за нравственост Константин Малофеев. В разследването на шпионския скандал у нас с „Русофили“ той изплува като главен покровител на обвиняемия Николай Малинов.

Миналия месец Московското следствие започна наказателно дело срещу престъпна група, създала финансовата пирамида „Солта на Русия“. По-рано организацията събрала парите на хиляди вложители, голямата част от които пенсионери. Компанията обещала да разработи Белбажката солница и щедро да раздели приходите от месторождението. Мошениците прибрали над 1 млрд. рубли и се изпарили. 

 

Гонзо разби гнездото на интригите

Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски сподели, че новият спортен директор Георги Иванов е оформил добър тандем със старши треньора Бруно Акрапович. Босът на черно-белите похвали Гонзо, че за кратко време е спрял интригите на Лаута. „Сега Гонзо вече се е заел, при него няма ляво и дясно, при него всичко е директно. 

Вече се почувства присъствието на Георги Иванов. Вече Бруно има с кого да комуникира, и то нормално, парира някои удари. И другата му дейност е ДЮШ, да направим пирамидата, от школата до мъжкия отбор. Вие не знаете ли, че Локомотив е най-интригантският клуб. Сега, откакто Иванов е там, нещата са променени".

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?