1939

Четете в „Марица“: Македонската драма вкара в риск българските милиарди

В новия брой на „Марица” може да прочетете следните разработки по актуални теми и интервюта:

 

Вигенин предал БСП за македонското вето
Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин, който беше водач на пловдивската листа на БСП, е в тежък разнобой с партийното ръководство по македонския въпрос. Затова той е хвърлил оставка като заместник на соцлидера Корнелия Нинова и отговорник за външната политика на левицата, научи "Марица".

Македонската драма вкара в риск българските милиарди
Евроветото над Македония е напът да се превърне в българско проклятие. Заради разправиите дали да пуснем западните съседи в ЕС управляващата коалиция остана на три крака с напускането на ИТН. Минаването в опозиция на партията на Слави Трифонов предопредели и рухването на кабинета на Кирил Петков. В крайна сметка, родният парламент вдигна бариерата пред Скопие, но вече в ситуация на тежка политическа криза, която може да остави България с пръст в уста за договорените средства по Плана за възстановяване и устойчивост.  

Измененията в Общия устройствен план отварят вратичка за корупция и презастрояване
За пореден път съветниците от Демократична България се обявиха против презастрояването в Пловдив за сметка на зеленината и разкритикуваха заложените параметри за озеленяване в проекта за изменението на Общ устройствен план на Пловдив. Те цитираха известния пловдивски архитект Чавдар Тенев, според който с тези параметри главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов лекува счупен крак с лепенка.

Европейските пари ще родят коалиция на папкането – интервю с Владислав Панев, депутат от ДБ

Най-малко по четирима за място в Медицинския
Най-малко по четирима кандидат-студенти ще се борят за място в магистърските специалности в Медицинския университет в Пловдив. Кандидатите тази година са 1160, а местата са 305: в специалност „Медицина“ ​- 150, в „Дентална медицина“ ​- 73, във „Фармация“ - 82.

Лиляна, която уби детето си, няма да лежи в затвора
Лиляна Халкалиева, която навръх 1 юни наръга и уби детето си в пловдивското село Желязно, е невменяема. Майката страда от сериозно психично заболяване, гласи изготвената съдебномедицинска експертиза.

Модерен офис център заменя соцлегендата „Ченгелов”
Старият завод „Петър Ченгелов”, известен като обувната фабрика „Флавиа“, се трансформира във „Флавия Бизнес парк”. Зад инвестицията стои младият предприемач Боян Вен​ев от София. Модерният комплекс ще събере на едно място всичко необходимо -офиси, магазини, складове, заведения, производство, спорт, услуги и настаняване.


Студентка от АМТИИ реди позитивни платна в парламента
Младата пловдивска художничка Даниела Стойкова, която трябваше да подреди самостоятелна изложба в сградата на Народното събрание в деня, в който влязохме в първия локдаун през 2020 г., ще я открие в четвъртък в 11.30 ч. с две години закъснение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Предлагам на екипа на "Марица"

Предлагам на екипа на "Марица"

30.06.2022 | 11:32

вместо да ни промива мозъците с инвестиционните амбиции на община Пловдив, да идат в новите квартали на Одрин и да видят що значи то "Устройство на територията". Нискоетажно до 5 етажа строителство, ОГРОМНИ междублокови пространства, детски съоръжения, пейки, катерушки, дървета, храсти... Да направят и снимки, и изготвят албум: новите квартали на Одрин СРЕЩУ новите (стари) квартали на Пловдив. Също така и снимки с биографиите на градската управа на Одрин и на градската управа на Пловдив + на каназирева. За да разберем ние пловдивчани КАК онези хора го могат, как успяват да направят нормално жизнено пространство, а нашите Убавци разрушиха всичко, презастроиха, след грандоманските клубни стадиони и опера ще ни направят, съсипаха града... От прекрасен старинен град, Пловдив се превърна в грозно, гъстонаселено гето, без зеленина, без нищо което да те дърпа да останеш...

Отговори
1 0
цирк

цирк

28.06.2022 | 21:10

Ченгелов щял да става бизнес парк, а гербавите застроиха оная полянка до Нептуна!

Отговори
3 2
Докато сме рая, все ще е така.

Докато сме рая, все ще е така.

30.06.2022 | 11:22

Мълчанието на агнетата, знаем докъде води. каназирева се разсипа 2020 г. да повтаря през медиите, че това "НЕ е поляна и винаги СИ е било ДЪРЖАВЕН имот"! Е, като е държавен имот, означава ли, че НЕ може да се направи парк, детско съоръжение, нещо за обществото??? По същия начин, както се реши да се строят апартаменти, МОЖЕШЕ да се реши да стане парк! Но... парковете са отживелица. Ще строим, дотогава, докогато има и един свободен незастроен декар дори!!! Сега дайте да се борим ПРОТИВ връщането на хартиената бюлетина! Защото след нея следва... Потоп!

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?