Следвайте ни

Четете в "Марица": Лютеницата от китайска става интернационална

viber icon

Разпитват Тотев и компания за провала на Транспортния проект

Окръжната прокуратура търси виновниците за провала на Транспортния проект в Пловдив. Вече е образувано досъдебно производство за безстопанственост на длъжностни лица във връзка с изпълнението на договор за изграждане, внедряване и поддръжка на Системата за управление на градския транспорт. За гафовете и платените на вятъра 20 милиона лева по договора с испанската фирма "Индра Системас" "Марица" писа многократно. Предстоят разпити на абсолютно всички по веригата, които по някакъв начин са свързани с реализирането на злополучния проект. Това означава, че "под ножа" попадат предишният кмет Иван Тотев, зам.-кметът му по транспорта инж. Златин Велев, както и бившият ръководител на проекта инж. Борислав Кръстев.

 

Звезден кръг от бивши седесари дърпа конците на Корнелия – Интервю с Кирил Добрев, кандидат за лидер на БСП

 

Влиза в сила по-високата такса за строително разрешение

 

От днес таксите за строителство в Пловдив се вдигат петорно, след като влиза в сила решението на Общинския съвет, гласувано на сесията на 14 май т.г. Така фирмите вече ще плащат по 5 лв. на кв. м за строително разрешение на обект. До момента таксата беше 1 лв. на кв. м, като тази цена се запазва единствено когато се издават строителни разрешения за къщи-паметници на културата, както и при мерки по енергийна ефективност.

 

Лютеницата от китайска става интернационална

 

Ако до миналата година масовото производство на лютеница у нас беше основно с доматено и пиперково пюре от Китай, тази година любимата зимнина на българина ще е интернационална.  COVID  затвори източните пазари, с което временно секна и вносът на евтина зеленчукова суровина от Поднебесната империя. За сметка на това на борсите и тържищата и в големите търговски вериги масово се предлага зарзават от Турция. Вече няма сезон, през който техните домати, пипер и патладжан - основните продукти за лютеница, да не са наредени по рафтовете, и то на по-ниски цени от родните. Конкуренция на българските зеленчуци са също гръцките, албанските и македонските.

 

Гроздето от реколта 2020 с 20% по-малко, но с добро качество – Интервю с директора на Изпълнителната агенция по лозата и виното

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?