4232

Четете в "Марица": Луд купон под тепетата от юни до септември

Най-важното в новия брой на в. "Марица" е тук за вас. Вижте акцентите:

 

"Меритранс" вози до София, „Хеброс бус” затвори гишетата                                

Фирма „Меритранс” на Петко Ангелов вече обслужва линията Пловдив - София. Договорът с „Хеброс бус” изтече в понеделник и не е подновен, затова е подписан  с друг превозвач. „Автобусите за София тръгват от автогара "Юг", както и досега, в същите часове. Промяна няма, с изключение на това, че фирмата е друга”, каза зам.-кметът по транспорт Савина Петкова.

 

Родното море - евтино, както никога досега, но засега

С примамливо ниски цени и много промоции, хотелиери, ресторантьори и концесионери се надяват да върнат родния турист по Черноморието. Чадър, два шезлонга и огромен барбарон на първа линия на плажа в Созопол без пари или срещу задължителна консумация? Звучи като екзотика, но към момента е реалност, при това не на едно или две места в курортния град, показа проверка на "Марица".      

 

Любомир Кючуков, дипломат:  Евроизборите не носят оптимизъм за сухопътен Шенген

Не жертвите, а парите могат да преосмислят подхода към войната в Украйна; След Брекзит евроскептичните партии вече не искат да напускат ЕС, а да го управляват

 

46 съветници поискаха Панагюрското злато в Пловдив

Дружн​о Общин​ският съвет одобри вчер​а декларацията до Министерството на културата, Инспектората за опазване на паметниците на културата и НИМ​-София, с която настояв​а Панагюрското златно съкровище да бъде върнато в Археологическия музей в Пловд​ив. Решението беше взето дружно от 46 съветници без нит​о един "против" или "въздържал се".

 

901 хлапета остават без място в ясла

901 деца остават неприети в детските ясли в Пловдив и на трето класиране. А 273 малчугани все още са без място в първа група на детските градини. Въпреки че в последните години Община Пловдив бори дефицита с изграждане на нова база и разширяване на съществуваща, проблемът за приемането на всички нуждаещи се деца остава, най-сериозен е в районите „Южен“, „Централен“ и „Северен“.

 

Луд купон под тепетата от юни до септември

“Да си оближеш пръстите!“ Така пловдивските меломани коментират летния културен афиш в града под тепетата, който е толкова дълъг, че не стига час, за да се прочете. Събитията са почти ежедневни, а пред пловдивчани изниква дилемата - на фестивал и концерт, или пък на море? А не може и двете, тъй като най-дългоочакваните събития са именно в разгара на летния сезон.  Предстоящите събития, които обхващат периода юни-септември, са изключително пъстри и се вписват в категорията „за всекиго по нещо“.

 

“Марица“ гостува на Етиен Леви: България е моята малка империя

Гаранция за успеха ми на сцената е била комбинацията от отговорност, лоялност и дисциплина. На това ще заложа и в политиката; Бил съм примамлив обект за ДС като център на популярната група "Трик"; Творческа биография не се прави лесно, отнема години. Ако някой си мисли, че с две песнички и с два смачкани клипа може да се стане звезда, жестоко се лъже

Оцени новината

Оцени новината
3.5/5 от 4 оценки
3.5/5 от 4 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?