Следвайте ни

Четете в „Марица“: Лихвите по жилищни кредити стремглаво надолу

viber icon

Пловдивчанки вадят бързи пари с утроба под наем

Доходен бизнес с утроба под наем въртят пловдивчанки в нета. Жените предлагат на семейства от чужбина нелегално да им износят и родят дете срещу солидно заплащане. Пет от общо 18 обяви на българки в един от международните сайтове за сурогатно майчинство са на жени, живеещи ​под тепетата, установи проверка на „Марица“. 

Всичко на показ в дебата за България в Брюксел

Върховенството на закона и основните човешки права в България са тема на дебат в Европарламента, който ще се проведе днес от 17 часа. Депутатите в Брюксел обаче искат да надникнат и в спалнята на премиера. "Барселонагейт“, записите и снимките на българския министър-председател, изтекли в последните месеци в публичното пространство, прибързаните промени в Конституцията - това са част от допълнителните теми, по които Европейският парламент е пратил 29 въпроса до главния прокурор Иван Гешев, премиера и кабинета.

Строим със заем мост над Марица, бул. "Северен" и "Модър - Царевец"

Новият размер на бъдещия общински заем и списъкът с приоритетните обекти са вписани в обяснителната записка към проекта за бюджетната прогноза на Община Пловдив за периода 2021-2023 г., която ще се разглежда на сесията в сряда. Най-важните проекти бяха представени на обсъждането, проведено миналата седмица от кмета с представители на политически групи в местния парламент. Дебатът беше организиран, след като на последната сесия Димитров изтегли прогнозата от дневния ред, за да запознае по-подробно съветниците с бъдещите инвестиции.

Возим се само в екологични автобуси

Осемте градски линии № 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93 ще возят пътници само с висок екологичен клас автобуси - най-малко евро 6. Те задължително трябва да бъдат оборудвани с климатици, а повечето от превозните средства - и с платформи за хора с увреждания. „Критериите са заложени от Община Пловдив в обществената поръчка, търгът е на финала и до десетина дни ще бъде подписан договорът“, каза зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов.

20% от ромските деца не ходят на забавачка заради страх от вируса

 Коронавирусът подплаши махалата и приблизително всяко пето семейство от „Столипиново” не е пуснало хлапето си на детска градина в началото на учебната година. Така и на други места в областта, където има струпване на семейства от малцинствата.

 Кварталното игрище в "Изгрев" става модерен спортен комплекс

Тревясалата поляна в "Изгрев" до училище "Симон Боливар", където  момчетата от "Столипиново" ритат топка, ще се превърне в  многофункционален  спортен комплекс за футбол, баскетбол, волейбол, тенис маса и фитнес. Идеята е на кмета на район "Източен" Иван Стоянов, а предложението е внесено за одобрение в Общинския съвет от зам.-кмета по спорт в Община Пловдив Георги Титюков.

Лихвите по жилищни кредити паднаха до 2.25%

Лихва от 2.25%? Вече я има. При срок на кредита 20 години годишният процент на разходите е 2.69%. Финансирането е до 80% от стойността на имота, уточняват от Прокредит банк. Това означава, че ако изтеглите 100 000 лева, в края на периода ще сте върнали на банката близо 129 000 лева. На такава ниска лихва обаче могат да се радват кредитополучателите, които имат доход над 3000 лева и заплатите им се превеждат по сметка в банката. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?