Следвайте ни

Четете в "Марица": Левовете в евро! Без паника, моля

viber icon

Бурята отмина, но "Марица" е приготвила за утре такава буря от новини, че няма да успеете да избере от коя да започнете. Акцентите:

 

Левовете в евро! Без паника, моля

 

гласи темата на броя ни утре. От 1 януари до 31 януари 2024 г.  ще пазаруваме в магазина и в левове, и в евро. Това е срокът, в който можем да пазаруваме с двете валути. От първи февруари обаче трябва да си плащаме сметките единствено в евро.

Не бързайте отсега да обръщате левовите си сметки и спестявания в евро, защото ще загубите от курсовите разлики, съветва финансовият анализатор Светозар Гледачев. При автоматичното превалутиране курсът ще е 1.95583 BG за евро, докато сега и в обменните бюра, и в банките има различия, за да може да се реализира печалба от операцията.  

 

Спряха скандалния ремонт на Католическата катедрала

Скандалният ремонт на фасадата на католическата църква „Свети Лудвиг”, за който "Марица" първа писа вчера, е спрян от РДНСК. Това стана след сигнал на зам.-кмета на Пловдив по общинска собственост арх. Невена Балчева. 

Арх. Балчева веднага се е свързала с шефа на Регионалната дирекция за строителен контрол инж. Мария Дончева заради използването на фибран при ремонта на сградата, която е паметник на културата. От там веднага са реагирали с назначаването на проверка. 

 

Спортният диспансер връща водолечението в Пловдив

След 20 години пауза правим рестарт на сектор „Водолечение“ в Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина (МЦ "РСМ - I Пловдив"). Това съобщи  управителят на бившия Спортен диспансер д-р Влатко Глигоров, д.м.

Единственото по рода си звено в Пловдив предлага богата гама от лечебни процедури по физиотерапия и рехабилитация. Общинският медицински център разполага с басейн за водна гимнастика, с водни колела, както и с хидромасажна вана и тангентор.

 

Градската галерия се включва с три зали в нощта на музеите

Три от сградите на Градската художествена галерия в Пловдив ще участват в 16-а Европейска Нощ на музеите, която е на 3 юли. Тогава Залата за временни експозиции, галерия „2019” и Иконната галерия ще работят до 22 часа.

 

Пловдивска болница стана снимачна площадка за хитов филм

УМБАЛ „Еврохоспитал" в Пловдив се превърна в снимачна площадка на филма "Завръщане 2". Заради заснемането на една от сцените в болницата се събра звездният екип на режисьора Ники Илиев и продуцентa Башар Рахал. 

Стотици фенове на актьорите Сашо Кадиев, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов и много други български звезди  се събраха на паркинга на „Еврохоспитал".  Те посрещнаха с овации и се наредиха за автографи и селфита със своите любимци.

Актьорите пък  признаха, че са респектирани от нивото в болницата, в която Ники Илиев избра да се развива част от сюжета на новата му лента.  Целият екип, ангажиран по снимките, изказа благодарности за  съдействието и професионализма на УМБАЛ „Еврохоспитал".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?