46

Четете в "Марица" - Кючука на нокти заради Южния обходен колектор

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми и разработки:

Пътуването до морето поскъпва с двайсетачка

Горивата започнаха да поскъпват в най-отпускарския месец. Така пътят до морето ще излезе малко по- вече от предвиденото. Най-масовият бензин А95 вече се продава средно за 2,64 лева за литър, или с 8 ст. повече отпреди месец.

Искат колективни евтини кредити за саниране

Над 3000 са подадените заявления за енергийното обновяване на жилищни сгради, което ще стане по Плана за възстановяване и устойчивост. За целта е предвиден бюджет над 4 млрд. лева при наличен ресурс за около 1/4 от сумата.  Изпълнението на втория етап от програмата, който изисква 20% съфинансиране от страна на собствениците, обаче е изправено пред редица предизвикателства. Над 3000 са подадените заявления за включване.

Кючука на нокти заради Южния обходен колектор

Осем месеца след старта на проекта за Южен обходен колектор на бул. “Александър Стамболийски” няма нито един възстановен участък. Живеещите в квартала са изправени на нокти заради шум, облаци прах и разкопана на четири места пътна настилка. Проектът е на ВиК-Пловдив ЕООД и се изпълнява по Оперативна програма “Околна среда 2014-2021”.

Момчиловци стана рай за сватбен туризъм

Родопското село Момчиловци стана рай за сватбен туризъм. Само за тази година в китното селце са заявени четири церемонии по сключване на граждански брак, от тях две вече са се състояли. През годините в Момчиловци заветното "Да" са си казвали украинка с българин, местна девойка с аржентинец, грък с българка и други. Голяма част от сватбите не са с местни хора, а младоженците идват от други населени места, включително и чужденци. 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 3 оценки
4/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Язов къде си

Язов къде си

01.08.2023 | 23:55

Да маха Тунтова

Отговори
1 0
Хотел Империал

Хотел Империал

01.08.2023 | 22:44

Пък Пловдив за последните 12 години стана Рай за крадливи кметове!Заграбиха стотици милиони без срам и страх от корумпираната до болка съдебна и охранителна власт!Тези хора грабиха и плячкосваха всичко до което се докопаха!От едни елементарни и простовати хорица благодарение на власта станаха най-големите олигарси в града!

Отговори
12 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?