1553

Четете в "Марица": Квадратът в центъра на Пловдив удари 2500 евро

Вижте най-важното в новия брой на в-к "Марица":

Десетият Европарламент завива рязко надясно
От 6 до 9 юни 2024 г. около 373 милиона европейци ще избират 720-имата членове на следващия Европейски парламент. Това е увеличение с 15 спрямо 705-имата евродепутати в приключилия IX парламент. „Набъбването“ на ЕП се дължи на демографските промени в ЕС след изборите през 2019 г. От новите 15 по два мандата взимат Франция, Испания и Холандия, а по един - девет държави, сред които не е топящата се по население България. Така ние ще изпратим отново 17 евродепутати.

 

Закъсахме с ваксините, защото политици и лекари насаждат страх

 - интервю с д-р Христина Бацелова, специалист по епидемиология и инфекциозни болести

 

Квадратът в центъра на Пловдив удари 2500 евро

показва проучване на пазара. Всичко за имотите ще намерите в нашето специално прилогение!

 

Светлина в тунела за Югоизточния обход 
Трета поредна преработка на проекта за Околовръстното на Пловдив ще е готова до 10 юни, научи "Марица". Договорът със столичната проектантска компания "Пътпроект" ЕООД е парафиран на 10 май, а сроковете, които са заложени за промените по ключовото за трафика не само в града, но и в областта трасе, са в рамките на 30 дни.  Промените касаят изграждането на новото трасе от пътната връзка Скобелава майка до кръгово кръстовище с Асеновградско шосе.

Жертвите на домашно насилие в Пловдив вече не мълчат  
Жертвите на насилие в Пловдив и региона вече не си мълчат. Това стана ясно при откриването на кръгла маса за домашното насилие, която се проведе в заседателната зала на Община Пловдив.  Наталия Илиева, която е председател на Националното бюро за правна помощ, обясни, че положителната тенденция се дължи на факта, че са разкрити множество центрове за консултация на потърпевши в страната след сключения меморандум между Бюрото, Министерството на правосъдието, МВР и адвокатските колегии.  

 

Пловдив става музикална библия с над 30 групи и известни лектори
Силно трето издание на "Spike Bulgarian Music Showcase" ще се проведе в Пловдив в края на месец май. Конференцията ще бъде в тридневен формат - на 23, 24 и 25 май. Специално за събитието в Пловдив пристигат над 220 участници от над 20 държави - повече от 30 групи и индивидуални изпълнители, които ще свирят на 5 различни сцени в града. Сред делегатите тази година ще бъдат и някои изключително изявени личности на световната музикална индустрия.

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?