46

Четете в "Марица" - Куриоз! Две общини си делят по една лента на Рогошко шосе

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, можете да прочетете тези и много други интересни авторски теми и разработки:

Куриоз: Две общини си делят по една лента на Рогошко шосе

Двете общини - Пловдив и "Марица", ще подписват споразумение за ремонта, който наскоро започна на Рогошко шосе със средствата от градския бюджет. Причината е, че преди време, при определяне на границите, е допуснат куриоз - по кадастър в района на екарисажа Пловдив е собственик на южната лента на булеварда, а "Марица" - на северната. 

ДПС ще свали кабинета, когато спре да е удобен. Това каза в интервю за "Марица" лидерът на „Единение“ Иван Христанов. Още четете в утрешния брой на вестника.

Гаф на малката матура за 4. клас

Ученици от пловдивско ОУ „Кочо Честеменски“ са получили вариант на теста на националното външно оценяване по математика, в който чертежът на задача 13 се различава от този в разпространения от МОН. Липсва една от страните на един от правоъгълниците и това променя верния отговор. Децата трябва да посочат, че на фигурата има 5 правоъгълника, но всъщност виждат само 3. Този отговор обаче ги лишава от 3 точки при електронната проверка на тестовата част. 

Пловдивски поп менте скочи на Кирил Петков 

Мъж, облечен в расо, и размахващ кръст в една си ръка, рязко се спусна към съпредседателя на ПП Кирил Петков, който пристигна пред президентството за връщането на държавния глава Румен Радев на изпълнения втори мандат за съставянето на правителство. Оказа се, че това Атанас Стефанов, активист от партия МИР в Пловдив, същият мъж, който на 18 март тази година замери съпредседателя на ПП Асен Василев с окървавени бикини под тепетата.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?