Следвайте ни

Четете в „Марица“: Кризисният щаб в Пловдив със затихващи функции

viber icon

В новия брой на "Марица" четете:

МБАЛ "Св. Мина" с 317 хил. лева печалба

Подписка за отстраняването на проф. Петър Петров като управител на МБАЛ „Св. Мина” в Пловдив е входирана в Общинския съвет, който е принципал на болницата.  Документът е стигнал още до прокуратурата, Общината, Инспекцията по труда и КТ "Подкрепа".  Докато ние горяхме в огъня на пандемията, някои си почиваха в чужбина, а сега дойдоха да раздават правосъдие в болницата, контрира проф. Петър Петров.

Кризисен щаб със затихващи функции

Специалистите в РЗИ управляват имунизационния процес и организират битката с вируса и без "решаващата" роля на областния управител.   След ерата "Каназирева" пловдивският Областен щаб спря да се събира на заседания и е на стендбай в очакване служебното правителство да назначи нов губернатор.

За пръв път МБАЛ "Св. Мина" е на печалба. Това ли е проблемът? – интервю с проф. Петър Петров, управител на болницата

 

Задават се рокади на върха в пловдивската полиция

Ако шефът на полицията е в неплатен отпуск, няма никаква пречка той да бъде отстранен на секундата, твърдят експертите. На така обаче стои въпросът, ако той е в болнични. Според тях именно такъв е случаят с директора на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, който в момента е в болница.

Ваксинирани квестори ще пазят учениците под карантина

Ученици, които са под карантина, ще могат да положат матурите, но в зали с до 5 зрелостници, като за реда следят ваксинирани квестори.  Регламентът, по който ще се държат в този случай тестовете, е разписан в изрична заповед на главния държавен санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев. Освен държавните зрелостни изпити, тя касае и националните външни оценявания в 4., 7. и 10. клас.  

Села напират за нови паметници

Патриотичен дух завладя жителите на селата около Първомай и малките населени места - те настояват за вдигането на нови паметници на известни личности, свързани с малките населени места.  Тъй като Общината няма до момента приета наредба, регламентираща реда, както и условията, при които това може да става, администрацията подготви наредба за реда за смяна на имената на общински обекти и поставянето на паметници.

Розоберът тръгва с цена на цвета 1,60 лв. за килограм
 
Розоберът стартира с изкупна цена на розовия цвят 1,60 лв. за килограм, а първите количества в Карловско ще бъдат откъснати в края на тази седмица. Кампанията се различава от предходните години с нови правила, заложени както в Закона за розопроизводството, така и договорени на Консултативния съвет за този отрасъл към Министерството на земеделието и храните. Тези правила слагат ред в отношенията производител - преработвател.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?