Следвайте ни

Четете в "Марица": Край с парите от Европа за градски фонтани и квартални ремонти

viber icon

Женим се само след бележка

Нова заповед на кмета Здравко Димитров слага край на шумните празненства и купона в Пловдив. Градоначалникът разпореди на всички общински предприятия и институции нова организация на работа и спазване на противоепидемичните мерки, въведени с последната заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.
Провеждането на предварително организирани сватби, кръщенета и други групови празненства ще се допуска само след предварително разрешение, издадено от Областния кризисен щаб.


Шефът на НСО подаде оставка 

Началникът на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев подаде оставка. Той се оттегли от поста, след като президентът Румен Радев поиска оставката му по-рано вчера. Причината са изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“. Президентът е настоял за отмяна на тези писма.

Пак отложиха концесията за Летище Пловдив

Първоначалният срок за откритата през март поредна процедура за избор на концесионер на Летище Пловдив бе до 10 април. Тогава не се яви кандидат и срокът бе удължен до 10 юли. От Министерство на транспорта не коментираха дали поредното отлагане отново се дължи на липса на частен интерес към аеропорта край Крумово.

Пръскат за кърлежи и комари в ясли и забавачки

По разпореждане на заместник-кмета по образование Стефан Стоянов от петък започна пръскане на дворовете на общинските детски градини и ясли срещу комари и кърлежи. За 2 дни ще бъдат обработени зелените площи, за да може в понеделник малчуганите да играят на открито.

Край с парите от Европа за градски фонтани и квартални ремонти

Европа вече няма да дава пари за локални проекти, с които местната власт да решава квартални проблеми и да строи фонтани. В основата на новата Оперативна програма „Развитие на регионите“ (2021-2027) е интегрираният подход, като предимство ще се дава на проекти, реализирани от няколко общини. Очаква се бюджетът на програмата за България да надхвърли 3,1 млрд. лева.

Развързват ръцете на общинските съветници да въртят бизнес с публични средства

Примката около общинските съветници, които въртят частен бизнес, се разхлабва с промяна в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Свързани с тях дружества ще могат да печелят обществени поръчки, ако с въпросните дейности не нарушават забраните и ограниченията, свързани с изпълнението на висша публична длъжност, изложени в антикорупционния закон. 

Гневен пловдивчанин алармира : От ВиК гледат в тавана и надписват сметките

От ВиК системно ни надписват вода. При засичане на персоналните водомери и на общия водомер се отбелязват реалните данни. След като карнетата отиде в управлението, там си правят свободни съчинения - пишат кубиците наизуст, които винаги са повече. От това своеволие и кражба от страна на монополиста в лицето на ВиК-Пловдив страдаме вече 2 години и със сигурност не сме само ние, оплака се в редакцията Георги Пусалски - домоуправител на жилищна кооперация на ул. „Гюро Михайлов“.

Съботен гост - Доц. Мира Радева: ГЕРБ плюс Слави? Труден, но не невъзможен управленски тандем


Цветанов няма харизмата, за да привлече по-широк кръг извън номенклатурните среди, едва ли ще стигне и 2% на изборите Вляво се очертава интересна битка между Манолова и Нинова, ако остане начело на БСП, каза Радева в интервю за „Марица“.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?