Следвайте ни

Четете в "Марица": Край на робството, събират стари борчове до 10 години

viber icon

Край на робството, събират стари борчове до 10 години

10 години давност за събиране на вземания от физически лица, предлагат ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в общ законопроект за абсолютната давност на задълженията на физическите лица. България остана единствената държава в ЕС, в която съществува дългово робство.

 

Отвързват ръцете на общината да отчуждава имоти край гарата
 

Община Пловдив ще може принудително да отчуждава имоти, попадащи в регулацията на бъдещия пробив под Централна гара. Ръцете на администрацията ще бъдат развързани, тъй като важната пътна артерия, която ще свърже центъра на града с Кючук Париж, се обявява за обект от първостепенно значение.

1065 съкратени заради COVID-19 тръгнаха отново на работа

Пандемията от COVID-19 удари тежко бизнеса и наложи най-бързото преразпределение на работна сила от Втората световна война насам. Търговците и ресторантите минаха онлайн, но сервитьорите и барманите не успяха да се спасят и паднаха първа жертва на извънредните мерки. Но с постепенното отблокиране на икономиката започна и положителната тенденция. Само за 2 месеца в област Пловдив 1065 съкратени заради коронавируса започнаха да се трудят отново.

 

Интервю: Финансовият министър в кабинета "Сакскобургготски" Милен Велчев: България има достатъчно собствени ресурси за бърз изход от кризата

 

"Св. София" остава музей засега  

Само 17 минути продължи заседанието на Върховния съд на Турция по въпроса дали катедралата „Света София“ в Истанбул трябва да бъде превърната в джамия, или да остане музей.

 

Шивачки и военен докараха Пловдив до рекорд от 33 заразени

Пловдив записа нов стряскащ рекорд от заразени с коронавирус. 33 положителни проби за 24 часа показа Националната информационна система вчера сутринта. Досега най-големият бум от нови случаи беше 16 за денонощие. Основната причина за плашещия резултат е огнището в шивашкото предприятие "Виомода" в Кричим.

Бюджетът в Ботев ще бъде вдигнат

Бюджетът в Ботев ще бъде ще бъде вдигнат, обяви Асен ​Караславов. Вече са осъществени два трансфера (Славчо Шоколаров и Виктор Генев), водят се преговори с още трима.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?