Следвайте ни

Четете в "Марица": Крадат питейна вода за басейни и автомивки с нелегални тръби

viber icon

Обрат: Рибата в Марица отровена от пестициди


Няма риск за качеството на питейната вода, която се добива от водосбора на Марица. Това сочат анализите на взетите проби след замърсяването от събота, при което от реката изплува мъртва риба. Първоначално имаше съмнения, че във водата има наличие на цианид. Другата версия сочеше, че проблемът идва от изпуснати в реката „мленки“ от пластмаса, които са токсични. Последните съмнения на експертите са, че замърсяването е със забранени в земеделието пестициди. 


Крадат питейна вода за басейни и автомивки с нелегални тръби


Реалните загуби на вода в мрежата са далеч по-малко от количествата, които отчита ВиК-Пловдив, твърдят независими експерти. Според отчетите на водния оператор над 62% от скъпоценната течност се губят в мрежата. Това е абсурдно. ВиК-Пловдив добива годишно над 78 млн. кубически метра вода. До клиентите обаче стигат едва 38 млн. кубика. Това означава, че годишно от тръбите изтичат 41 млн. кубика.

 


Написаха 300 акта на родители, че не пращат децата в клас


Как да се считат за връчени наказателни постановления и актове, ако не се предадени лично на родители, които не пращат децата си на училище - над това умуват юристи и общинските отдели по образование. Само в „Източен”, където попада „Столипиново”, през миналата година са издадени около 300 такива административни акта.

 


Частните квартири изядоха хляба на хотелите през 2019 г. 

 


Анализът на Община Пловдив сочи, че 60% от приходящите туристи в града са нощували по частни квартири. Това означава, че повече от половината не са били организирани групи, а индивидуални любознателни гости, които сами са планирали пътуването си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?