1553

Четете в "Марица": Кръчмите в Пловдив поискаха локдаун

И в последния петък на месец януари не пропускай да прочетете вестник „Марица“. Подготвили сме ви интересни новини от Пловдив, България и света. Ето и някои от акцентите:

 

Джипитата свиват работния ден заради скъпия ток

След като удари лошо бизнеса и общините, скъпият ток шокира и личните лекари в Пловдивско. Те са получили двойни сметки за декември и сега се чудят как ще покрият разходите си. Това се случва в пика на поредната ковид вълна, когато напливът от пациенти рязко скочи.

Въпреки това някои джипита са принудени да намалят работното си време, за да не зъзнат заедно с дошлите на преглед.  Това обясни пред "Марица" шефът на общопрактикуващите лекари в Пловдивско д-р Костадин Сотиров.

 

Пострадали от дупка и клон осъдиха Общината за 26 бона

Общо 26 000 лв. ще трябва да плати Община Пловдив заради два инцидента с граждани. Първият случай е свързан с мъж, който пропаднал в дупка на тротоара в квартал Коматево. Пострадалият скъсал менискус и претърпял операция, след която ходил с патерици три седмици. Вторият случай касае паднал клон върху жена, която вървяла по тротоара.

 

Протест срещу концесията за строеж на втори гребен канал

Протест срещу отдаването на концесия на втори гребен канал ще се проведе утре от 11 часа до Кулата. Д-р Атанас Бояджиев оглавява инициативния комитет и твърди в писмо до редакцията на "Марица", че петицията вече е подписана от 1200 граждани. Те са недоволни от идеята на Общината за концесията, оповестена в годишната Програма за управлението и разпореждане с общинските имоти.

 

Ключовото в социалната сфера е политиката за вдигане на доходите

– интервю с икономиста Лъчезар Богданов

 

Кръчмите в Пловдив поискаха локдаун

Заведенията в Пловдив оредяват. След като собствениците им пробваха няколко схеми за оцеляване, като намалено работно време, почивен ден, икономично меню, енергоспестяващи мерки, преграждане на отделни зали, някои просто се видяха принудени да хлопнат кепенци.

Учудващо, но голяма част от ресторантьорския бранш в Пловдив иска да бъде затворен със заповед на министъра на здравеопазването. "Ако се стигне до положението на столичните колеги за ограничение в работното време до 22 часа и намален капацитет, по-добре да минем направо в етап 4 от националния план и да ни затворят", убеден е собственикът на „Ноте ди вино” Юлиан Алексиев.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?