Следвайте ни

Четете в „Марица“: Кръчмите ни сервират питието с одеяло

viber icon

Кръчмите ни сервират питието с одеяло

Новите правила на работа принудиха ресторантьорите да вземат спешни мерки, за да осигурят максимална заетост на заведенията. Пловдивска верига обяви, че гарантира приятна атмосфера в градината си до края на вечерта, като раздава топли одеяла на клиентите си, научи "Марица". Идеята е тези, които се заседят по масите до края на разрешеното работно време в хладните вечери, да могат да се наметнат с ведомствените покривала.

Част от заведенията държат одеялата "на склад", откакто влезе в сила забраната за пушене на закрито и се ползват в междинните сезони. Други пък тепърва ще трябва инвестират в наметки.

Кръчма с жива музика в ЖР "Тракия" пък набързо прекрои сценария и програмата започва още по светло - в 18 часа. 

Популярен ресторант с огромна градина в Пловдив пък вече е инсталирал мобилни отоплителни уреди на открито, защото вечерите все още са хладни. Инвестицията не е отсега, но ще спаси положението, коментират от заведението. В момента кафенета, питейни заведения и ресторанти могат да работят с ограничено работно време - от 6 до 23 часа. Изненадващо, в последната заповед на министъра на здравеопазването няма изискване за отстояние между масите и персоналът ще преценя на око дали няма струпване на хора. 

Ковид отказа 10 000 в Пловдивско от гласуване

Пандемията  от коронавирус със сигурност отказа близо 10 000 гласоподаватели от Пловдив и областта от вота в неделя. Толкова са болните и поставените под карантина, които трябваше да заявят мобилни урни, за да пуснат бюлетини.  Крайният срок за това изтече вчера. Право да се възползват от секциите на колела имаха лекуващите се вкъщи 5711 жители на областта и още 5576, които са под карантина. Оказа се, че в града подадените заявления са едва 157, според шефа на 16-а РИК Илиан Иванов. В Пловдив ще бъдат сформирани шест мобилни секции - по една за всеки район. Почти същия нищожен процент желаещи да гласуват вкъщи отчитат и в Пловдив-област, където до последно уточняваха бройката.

Щангист ще вдига мотел край пътя за Бачково  

Братът на шампиона ни по щанги от близкото минало Яни Марчоков - Иван, възнамерява да вдигне мотел, ресторант към него и свой дом край Бачково. В момента Иван Марчоков е задействал процедура по смяна предназначението на земеделската земя за жилищно застрояване. Теренът, който е близо 15 дка, е бившата прочута прасковена градина по пътя за Бачково. 

След като собствениците си отишли от този свят, Иван Марчоков купил градината, която дълго време пустееше. Сега намерението му е първо да си построи там дом, а след това - мотел с ресторант на първо ниво и стаи на второ и трето, става ясно от депозираното в РИОСВ-Пловдив инвестиционно намерение. 

"От години харесвам този имот, в близост имах място и когато разбрах, че теренът се продава, го купих", разказа Иван Марчоков пред "Марица". Бившият републикански шампион в щангите от години се занимава с ресторантьорство и  строителство. Смята, че районът, където се намира имотът, има потенциал да се развива, тъй като в близост минава стар римски път и може да се организират разходки с коне и други атракции.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

jon bon

jon bon

02.04.2021 | 11:31

Марица, толкова ли сте безсилни да блокирате IP адреса на малоумното същество, с две думи в речника си, които пише под всеки форум?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?