Следвайте ни

Четете в „Марица“: Който не иска да се ваксинира, да си плаща лечението

viber icon

Кръчмите работят само за ваксинирани

При евентуален следващ локдаун за бизнеса, ще има възможност заведенията, които са със 100 процента имунизиран персонал, да продължат да работят. В тях обаче ще могат да влизат само клиенти, получили пълен курс на ваксинация. Това съобщи вчера служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

 

Мечка удари в земята кандидат-депутати по електорат

Осъдена на смърт мечка предизвика вълна от подкрепа в социалните мрежи. Звярът влезе в новините, след като нападна тръгнала за гъби жена край Белица на 2 юли. Три дни по-късно Земеделското министерство издаде разрешително за отстрел на животното. Това отпуши народния гняв. Последваха редица подписки и петиции в защита на мечката. Само за броени дни мечката получи такава подкрепа, за каквато повечето  кандидат-депутати в насрочените за неделя избори могат само да мечтаят.  Близо 40 000 души се подписаха в подкрепа на правото на живот на рунтавата любимка.

 

Правим сладко и сирене с бранд „Централен Балкан“

Национален парк „Централен Балкан“ създава цялостен бранд „Биосферен парк „Централен Балкан“. Проектът за създаване на новата марка се финансира от ЮНЕСКО. Стойността на проекта е 16 хиляди щатски долара. Производители на сирене, сладко от боровинки, места за нощувка и хранене в защитената територия ще могат за защитят и ползват уникалната марка.

 

Намериха тайния дневник на поетесата Ваня Петкова – интересен и вълнуващ разказ за живота на виртуозната майсторка на перото и четката, която днес трябваше да навърши 77 години.

 

Кръчма спаси Милионерово от 28-годишен сух режим

Чудното родопско село Мостово, наричано от душмани и завистници Милионерово, е напът да се сдобие с кръчма след суша, продължила 28 години. Заведението не е работило от началото 90-те години. Един ден в онези мрачни времена от Наркоопа дошли и просто го затворили. „Все едно бяхме на сух режим! То не се траеше - за една бира да минаваш балкана до Горнослав”, обясни 78-годишният дядо Запрян. 

 

Който не иска да се ваксинира, да си плаща за лечението – интервю с акад. Богдан Петрунов

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Важното да ти е гадно

Важното да ти е гадно

10.07.2021 | 08:21

Безплатен тест за антитела /в Германия ти се полага до един на седмица ,ако желаеш/ и всичко се решава.

Отговори
4 1
875332

875332

10.07.2021 | 06:38

Поредния некадърен здравен министър! Ваксинираните могат да се разболеят и да заразяват. Кой тъпан е решил,че като се ваксинира,няма да боледува??? Да се надяваме,че от понеделник ще има нов министър,достатъчно компетентен. Тези до тук са еб ати м ършите!

Отговори
9 3
Заразоносители

Заразоносители

10.07.2021 | 01:53

Ваксинираните спокойно ще разпространяват заразата. - с привилегии за посещаване на обекти и без маски. Ваксинираните също са заразоносители.

Отговори
16 4
Охо бохо

Охо бохо

09.07.2021 | 21:49

Ей такива злобари като веганите са ! Ами аз имам познати ваксинирани ама пушат като разпрани бе ! Кво правим?

Отговори
6 5
Dii

Dii

09.07.2021 | 21:47

Който не иска да се ваксинира сам да си плаща лечението! Следва който пуши сам да си плаща лечението на рака. Който пие сам да си плаща лечението на цирозата. Който яде сладко сам да си плаща лечението на диабета. Който падне по стълбите сам да си плаща лечението. Май трябва да почнат да отнемат титлите академик и професор. Явно на някои хора слагачеството им е в кръвта и не изпитват нито неудобство и срам.

Отговори
29 2
Аха

Аха

10.07.2021 | 05:54

Аз предлагам който шофира пиян и причини катастрофа, сам да заплати лечението на ранените хора. Нещо против имаш ли?

Отговори
16 0
Еийййй недоклатените чифути

Еийййй недоклатените чифути

09.07.2021 | 21:29

Като ми върнете всички здравноосигорителни вноски който през годините съм ви плащал тогава и ще си заплатя лечението Иначе пишете че сте мъртви

Отговори
31 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?