Следвайте ни

Четете в "Марица": Кой ще поддържа спирките в Пловдив, ако концесионерът хвърли кърпата

viber icon

В новия брой на вестник „Марица”, който ще излезе утре, може да прочетете следните интересни теми, интервюта и разработки:

Британски топ училища с бонус стипендии за изявени ученици

Най-добрите британски училища ще предложат академични стипендии за будни и талантливи български ученици на изложението „Световно образование", което се открива днес в Гранд хотел Пловдив. Сред тях са елитни образователни институции от ранга на KingsColleges, ABBEY DLD Group и Oxford International Education Group. 

 

Милиони потънаха в мистериозния пловдивски Инсинератор

Управителят на общинското дружество „Инсинератор Пловдив" ЕООД  да представи подробен отчет каква работа е свършил, откакто е назначен във фирмата.За това настоява председателят на групата на съветниците от „Съюз за Пловдив" Евелин Парасков в питането до кмета. Повод  да се повдигне за пореден път въпросът за Инсталацията за болнични отпадъци е искането на управителя Дончо Кацарев за заем в размер на 40 000 лв. от градския бюджет. 

 

Кой ще поддържа спирките в Пловдив, ако концесионерът хвърли кърпата

Нов сериозен проблем надвисва над Община Пловдив, ако концесионерът на спирките в градския транспорт реши да се откаже от договора. В транспортната схема на обществения транспорт има почти 500 спирки. Към всяка има и прилежаща територия. Има няколко наредби, които регламентират мястото и вида на спирките. Те са описани и в маршрутите на отделните линии. За всяка спирка има изработен проект на заслона, търговската част и територията, в която не може да се поставят други преместваеми обекти. Спирковото стопанство е част от транспортната инфраструктура на града, а общината е задължена да я изгражда и поддържа. 

 

Локо и Ботев си мерят протестите

 Вчера 500 коли с "черно-бели" запалянковци потеглиха по централните булеварди веднага след шампионатния мач на "Локомотив" срещу "Царско село", завършил 4:0.  Автошествието тръгна от парк "Лаута"  към кръстовището на бул. "6-ти септември" и бул. "Цар Борис III Обединител", предизвиквайки зверско задръстване. Протестът беше под надслов "Равно финансиране или изграждане на стадион "Пловдив". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?