Следвайте ни

Четете в  „Марица“: Кой кадрува в държавните фирми

viber icon

Кой кадрува в държавните фирми и институции под тепетата (ТЕМАТА)

Големият проблем на българските преходи винаги е бил свързан с кадрите, които трябва да задават посоката за развитие и да осъществяват необходимите реформи. У нас по лошо стечение на обстоятелствата при всяка промяна на повърхността обикновено изплува пяната. И важните държавни дела попадат не в ръцете на най-умелите, а на най-удобните. Така стана по времето на "социалистическата революция", когато важните сектори на икономиката  попаднаха в ръцете на политкомисарите на партизанските отряди, така се случи и след края на тоталитаризма, когато на власт дойдоха "демократите". Лошото е, че този, последният преход продължи колкото половин дузина световни кризи и вкара българското общество в състояние на постоянна депресия. 

Чавдаров срещу Чавдаров в битката за шеф на БАБХ

Нов директор се очаква в Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив. Сегашният началник д-р Камен Янков, който е на 70 г., трябва да предаде щафетата на по-млад кадър. Рокадата се налага след промяна в закона, според която хората в пенсионна възраст, които са на работа в държавната администрация, трябва да бъдат освободени от 1 януари. 

Може ли пернишката трагедия да се повтори и в Пловдив

Перник бедства вече трета седмица. Вода няма, а цялото правителство и цял отбор топ експерти ежедневно търсят решения. На този фон кметовете на Ботевград, Шумен и дузина други градове алармират, че и при тях има условия за същата критична ситуация. От ВиК Пловдив са пас. А би следвало управителят на държавния оператор да каже на гражданите какво е положението под тепетата. Той обаче мълчи и затова се налага други хора да обяснят ситуацията.

Инвестираме 11 млн. лева от ЕС на "Гладно поле"

В инфраструктурата на кв. "Гладно поле" ще бъдат инвестирани над 11,6 млн. лева по оперативна програма "Региони в растеж". Общината се надява да получи средства  за изграждане на улична мрежа  в карето между бул. "Освобождение", "Радко Димитриев", "Санкт Петербург" и ул. "Богомил". 

Тихата градска революция тръгна със Зико

Най-важното събитие на 2019-а си остава краят на управленската кариера на Иван Тотев. След два противоречиви мандата като кмет бившият вече градоначалник слезе от сцената. Макар все още да опитва да дърпа конците на градската икономика като местен лидер на ГЕРБ, Тотев изпусна юздите на властта и заприлича на млад политически пенсионер - има пари и свободно време, но явно се чуди какво да прави с тях. 

Интервю с новия ректор на УХТ проф. Пламен Моллов

Книги от павета за Риека и Галоуей    

Книга със страници от пловдивски павета, ще бъдат връчени на представителите на градовете Риека и Галоуей, които ще са Европейски столици на културата през 2020 година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?