2374

Четете в „Марица“: Кой е човекът на Промяната в Пловдив

Ако искате да сте информирани, купете си утрешния брой на в. "Марица". Ето и част от акцентите:

Заради скъпите горива празнуваме Великден у дома
С около 50% повече пари ще глътне традиционното голямо пътуване по Великден тази година в сравнение с лани. Рекордният скок при горивата дори може да откаже мнозина от планирано празнуване извън дома.

Дизелът се задържа трайно над 3 лева в Пловдив
Без истерия и опашки, както навръх 3 март, дизелът по бензиностанциите в Пловдив трайно прескочи психологическата граница от 3 лева за литър. За сметка на това най-масовият бензин А95 е твърдо под това ниво.  

Кой е човекът на Промяната в Пловдив 
Въпросът, който от месеци вълнува изкушените от политиката в Пловдив, ще получи своя отговор до седмица, научи "Марица". Кирил Петков и Асен Василев явно са разбрали, че партия без структури е като къща без основи, и започват да изграждат ядки по места.

Президентът държи ключа към стабилността в коалицията – интервю със социолога Юрий Асланов

100 жилищни сгради чакат за саниране, ако държавата помогне  
Средствата, предвидени за обществените поръчки за санирането на пет жилищни блока в Пловдив, ще бъдат завишени с 20 процента заради поскъпването на труда и материалите. По програмата за енергийна ефективност, която се изпълнява с безвъзмездната помощ от ЕС, са заложени 3,7 млн. лева без ДДС.

Френски учител пристигна на колело в Ръжево Конаре
Син велосипед с байраче с всички европейски знамена прекоси тихите улички на Ръжево Конаре и спря пред училището. „Жан дойде!“, прекъснаха детски гласове часа на преподавателя по история Кристиян Ковачев. Първолакът Влади се случи в този момент на двора и пръв се здрависа с френския учител, който е пропътувал 4200 км с колелото си, част от тях с ферибот и малко с влак, за да стигне от родния си град в Северна Франция до пловдивското селце.

Шишманци излиза на протест срещу нова кариера на "Холсим"
Шишманци излиза на протест срещу нова кариера на "Холсим кариерни материали" АД край селото. В събота в 10 ч. хора от селото ще блокират за кратко движението по пътя Шишманци-Белозем.

Дефицит на захар може да изстреля цената
Има опасност в България да се получи дефицит на захар. Това се разбира от изказване на  министъра на земеделието д-р Иван Иванов по време на проведеното преди дни заседание на Съвета по земеделие и рибарство в Люксембург. „Ситуацията в Украйна оказва неблагоприятно въздействие върху сектор „Захар“ в Европа, в т. ч. и за държави като България, които са силно зависими от вноса на сурова и бяла захар“, отчете министърът на земеделието. Той посочи, че Украйна и Молдова са едни от алтернативните източници на бяла захар за България от региона, но в момента тези източници са несигурни.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

11.04.2022 | 22:40

почина АНКА КУШЛЕВА от КВАРТЕТ КУШЛЕВИ БОГ да я прости

Отговори
2 0
Това е истината

Това е истината

11.04.2022 | 21:58

Притеснен от инфлацията, Кирил Петков отишъл на гледачка. Попитал я дали скоро ще се оправят нещата в България и ще се успокоят ли цените. Тя му отговорила: "Не се притеснявай, до една година всичко ще е спокойно и цените ще са стабилни" Тогава по-уверен Петков я попитал: А колко ще струва хлябът след една година?" Гадателката отговорила: 25 рубли

Отговори
0 5
тъ п съветски хумор

тъ п съветски хумор

11.04.2022 | 22:09

Кога ти спуснаха опорката, стюпид?

Отговори
3 0
А междувременно

А междувременно

12.04.2022 | 05:47

ЕС предостави Въпросник за членство на Грузия. А Швеция и Финландия обсъждат бързо влизане в НАТО - до юни 2022. Найс, а? Ама за това няма да прочетете тука...ЗАБРАНЕНО, "отгоре", от Начальника!

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?