4232

Четете в "Марица": Кошмарът с обществените тоалетни в Пловдив: Стискай, ако можеш

Последният работен ден от седмицата идва с нова доза вълнуващи събития. Ето кои са акцентите в уикенд броя:

 

Улица “Христо Г. Данов” става пешеходна наесен
Ул. “Христо Г. Данов” засега няма да се затваря за коли, но ще стане пешеходна в участъка от ул. “Бетовен” до “Руски” през есента.  До края н​а септември администрацията на район “Централен” трябва да изготви транспортно-комуникационна схема и правилник за паркирането на живеещите и работещите в съседство. Решението беше взето на сесията на Общинския съвет с 31 гласа на съветниците от ГЕРБ, "Съединени за Пловдив", "Браво, Пловдив" и ИТН след бурни дебати, продължили близо два часа. 

Кошмарът с обществените тоалетни в Пловдив: стискай, ако можеш
За да разберете какво е нивото на една държава и един град, не е необходимо да обикаляте неговите археологически атракции, музеи и библиотеки. Достатъчно е да надникнете в обществените тоалетни. Отдавна това е най-точното мерило за цивилизованост. В това отношение Пловдив, който претендира да бъде магнит за туристите, е пълна трагедия. Сравнението с европейските градове е още по-угнетяващо. 

Поведението на васали ни прави губещи в ерата на новия световен ред - интервю с анализатора проф. Георги Чанков

Коритото на Марица става като футболно игрище
Речното корито от северната страна на Марица заприлича  на футболно игрище след разчистването на първия участък между Железния мост и моста на бул. „Васил Априлов”. Багери, камиони и фадроми са докарани от софийската фирма „БКС - Озелeняване,” а миналата седмица в реката имаше цяла армия работници, видя репортерът на „Марица”.

Може да загубим 8 млн. лева от Европа за водния цикъл
Община Пловдив отпусна от собствения си бюджет в миналия мандат безлихвени заеми в общ размер на 27 млн. лева по европейските проекти, които трябваше да бъдат завършени до края на 2023 г., но изпълнението им закъсня. Разходите са планирани за текущата година, но няма гаранция, че ще бъдат верифицирани след окончателното им приключване и че Общината ще ги получи от управляващите органи. 

Глобиха градски рейсаджия, той се мери с наркопласьорите
Полиция и контрольори попаднаха на шофьор от градския транспорт, продаващ стари билети. Те се качили в автобус по линия №222, за да извършат проверка. Водачът се притеснил, а след секунди било установено, че си докарва по някой допълнителен лев, препродавайки върнати му талончета за пътуване.  

Съботен гост - Донка Ангъчева - пианистката, в която са влюбени и боговете
Известната музикантка от Пловдив гради културен мост между България и Австрия 

Медик си отряза пръста и започна да цери с хомеопатия
Д-р Петър Найденов е завършил медицина в София през 1985 г. Започва кариерата си като лекар в Кюстендил, където практикува 6 години, след което работи като педиатър в столичната 22-ра поликлиника. Повече от 30 години се занимава с хомеопатия, а от 40 г. активно изучава и практикува астрология. Според него между двете има връзка и комбинацията от познаването им може да е само от полза за пациентите.

Ути Бъчваров става цар на ягодата в Кричим

Кричим става столицата на ягодата за два дни - на 11 и 12 май. "Сладкият" фестивал се провежда в града за втора поредна година. Кулминацията в програмата ще бъде на втория ден, когато Ути Бъчваров ще блесне с кулинарно шоу "С вкус на ягода".  

 
Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?