1553

Четете в "Марица": Кошмар в "Южен", затварят ключово кръстовище

Нова седмица, нов силен брой на "Марица"! Акцентите:

 

Затварят ключово кръстовище в "Южен" до седмица

Големи перипетии очакват шофьорите в района около Събота пазара и църквата „Св. Троица” в "Кючук Париж". Възловото кръстовище на ул. „Даме Груев”, „Пере Тошев” и „Архимандрид Евлоги”  ще бъде затворено до една седмица, за да могат строителите да монтират магистрален чугунен водопровод ФИ-600 и да го свържат със съществуващите полиетиленови тръби.

„Строително-монтажните работи в зоната на кръстовището ще продължат приблизително 10 дни. Освен водопровод предвиждаме реконструкция на ревизионна шахта”, обясни техническият ръководител на обекта Савина Тодорова.

 

64-ма начело с  Иван Стоянов  се борят за благоустройството на най-тежкия район в Пловдив

„Източен“ по право се счита за район на Пловдив с най-тежките, натрупани от десетилетия проблеми, като една от причините за това е, че на територията му се намира най-големият етнически квартал „Столипиново“, плътно застроен с колиби, стари панелки и често незаконни палати на замогналите в годините на демокрацията. Никой не знае колко точно хора живеят в махалата, но по постоянен адрес са регистрирани  около 33 000 души, или половината от цялото население на района.

Неслучайно веднага след като през есента 2019 г. бившият директор на „Чистота“ Иван Стоянов спечели изборите за кмет на „Източен“, си постави основна задача - повишаване на обществения ред и сигурност в района  в сътрудничество с Шесто РУП, Общинска полиция и Общинска охрана.

 

Всички търпим щетите от лошото управление на Пловдив в последните 20 години

казва в интервюто на броя Дани Каназирева. "Пловдив се тресе от скандал след скандал и според мен това са последиците от недалновидното управление на града ни в последните 20 години. Днес ние търпим щети от създадените навремето, за мен, престъпни схеми, които дълбоко нарушават обществения  интерес. Зелените площи до Гребната база са загубени при управлението на д-р Иван Чомаков  през 2002 г. на частен партньор чрез смесеното дружество „Увеселителен парк“.

Къщите и терените в Стария град и разсадниците на Пловдив са дадени на Георги Гергов в мандата на същия кмет през 2006 г., също чрез публично-частното партньорство - „Пълдин туринвест“.

В мандата на Славчо Атанасов окончателно изгубихме общинския превозвач - фирма „Градски транспорт“, заедно с над 100 дка и за жълти стотинки беше препродадена общинска фирма „Ритон“. Следващите кметове Иван Тотев и Здравко Димитров не потърсиха отговорност за пропуснатите щети и ползи. И нито един от тях не е потърсил дивидент от „Пълдин туринвест“ АД. Невинен кмет в новата история на Пловдив няма", твърди Дани Каназирева в интервю за „Марица”.

 

Бизнесът обещава да намали цените от февруари

Бизнесът отправи апел към себе си - „Намалете цените за крайния потребител“. В това се обединиха големите работодателски организации Българска стопанска камара /БСК/ и Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/. ОТ БСК дори детайлно уточняват, че от средата на февруари ще се усети ефективно поевтиняване на стоки и услуги.

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов пък оповести, че се водят преговори с големите хранителни вериги за редакция в цените в посока надолу. Случайно или не, но през последната седмица храните на едро по стоковите тържища наистина са поевтинели за първи прът след 15 поредни седмици на непрекъснато поскъпване. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Храните имат най-голяма тежест при изчисляване на инфлацията. 

 

"Зелена революция" в действие: Родни фирми станаха независими от цената на тока

Големите компании в сектор мебелно производство успяха да станат в някаква степен независими от цената на борсовия ток. По данни Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП) фирмите от бранша се ориентират към подобен тип проекти, за да покрият собствените си нужди от електроенергия, а също и да отговорят на изискванията за преминаване към кръгова икономика и намаляване на въглеродния отпечатък.

Повечето големи компании в сектора, които са финансово стабилни и имат устойчив бизнес, се стремят да намалят своите оперативни разходи, а също и да бъдат бъдат по-конкурентоспособни. Компании от ранга на ТЕД БЕД са пионери в зелената политика.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Реалист

Реалист

22.01.2023 | 21:43

Градски транспорт го продаде чомаков със славов и лобираха за дошков тогава славчо атанасов не го е продал а много отговорност трябва да се търси на кмета чумаков и на кмета тоте който унищожи и довърши градски транспорт

Отговори
6 0
Попа

Попа

22.01.2023 | 21:40

Що така ма Здравче ма , нали и ти беше на софрата през цялото време ма га ядеше кифтетата не това що така ма

Отговори
7 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?