Следвайте ни

Четете в „Марица“: Коронавирусът стопи обявите за работа и стресна мощния IT сектор

viber icon

В новия брой на "Марица" четете:

Тема на броя: Коронавирусът стопи обявите за работа, стресна дори мощния IT сектор

Нов квартал никне на мястото на "Тексим"
Нов квартал ще се изгражда  в Пловдив на мястото на някогашната фабрика за "Кока – Кола", известна още като „Тексим”. Това става ясно от подробния устройствен план на многофункционалната зона „Изток”, приет на сесията на Общинския съвет вчера.

Намаляват с 12 лв. таксата в подготвителна група
Таксите на децата в подготвителните групи на детските градини в Пловдив вече ще бъдат с 12 лв. по-ниски. Общинският съвет прие редуцирането им с промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. 

Онлайн дебати как да се харчат парите на Пловдив
Проектът на бюджета на Пловдив за 2021 г. ще бъде публикуван  на 29 януари на сайта на общината, увери кметът Здравко Димитров. Това означава, че от четвъртък ще започне дебатът за парите в бюджетните звена, ремонти и строителство, като всеки  гражданин може да дава свои предложения онлайн на сайта или в деловодството в общината. 

Коалиция ГЕРБ-БСП е възможна екзотика след изборите – интервю с Димитър Аврамов, политолог

Онлайн платформа намира за минути заместващ учител
Нова онлайн платформа за заместващи учители вече позволява на директора да намира за минути преподавател, който да вземе часа на отсъстващ колега. Системата е разработена от Националния център за безопасен интернет, съгласувано с МОН и със съдействието на партньорската Мрежа на учителите новатори.

Стамболийски проектира басейн с олимпийски размериОбщина Стамболийски започна проектиране на спортен комплекс, който да включва плувен басейн с олимпийски размери 50/25 м, съблекални и трибуни към него. Ще бъде сертифициран за провеждане на състезания по плувни спортове. Спортният комплекс ще включва и две тенис игрища на клей, протеинов бар и други екстри.

Тунелът под гарата ще сложи ли кръст на Бетонния мост
Проблемът с натовареността на трафика в града съвсем не е от днес. Едно от решенията, поне до момента, се нарича Бетонен мост. Построен преди близо 100 години - през 1930-а, той минава над железопътните линии и свързва бул. „Македония” и „Христо Ботев”. Ето защо новината, че той ще бъде съборен, хвърли в смут експерти и граждани. Проблемът е, че той не отговаря на новите изисквания към високоскоростните железници. 

Разкол и тайни договорки разбуниха ресторантьорите
Разкол и тайни договорки сред ресторантьоритe. Едните се готвят за мощен национален протест днес пред Министерски съвет, а другите договориха с властта отваряне на заведенията чак на 1 март.

Мегз издирва овчари с обява
Пловдивската дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз, която наскоро обяви, че къса с модния бизнес, влезе в нова роля. Въпреки че е на почивка в Дубай, скандалната дама се зае да осигури работна ръка за свои приятели.  Хубавицата пусна в една от  социалните групи в Раковски обява, с която търси трима овчари.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?