46

Четете в "Марица" - Колите на ток под наем с нови тарифи

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, четете тези и много други интересни авторски теми и разработки:

След публикацията на „Марица” : Военните напът да припишат 6 имота на община Пловдив

Шест военни имота, с обща площ от 91 дка в кв. „Гладно поле”, са напът да преминат в активите на община Пловдив. В Министерството на отбраната има образувана преписка за безвъзмездно прехвърляне на имотите, намиращи се в кв. „Гладно поле“, на общината, съобщиха от военното министерство. 

Колите на ток под наем с нови тарифи

Возенето с електрически коли под наем в Пловдив вече излиза доста по-скъпо. Досега цената на услугата беше 5,85 лв. за първите 15 минути + 39 ст. за всяка следваща.

Русия ни скръцна с най-новия си ядрен зъб

"Какво е доброто в "Сармат" ли? Тя няма да иска разрешение за прелитане от страхливите българи, отмъстителните румънци и черногорците, които предадоха общата ни история. Нито пък от всякаквите там шведи." Това написа в Туитър шефът на руската космическа агенция "Роскосмос" Дмитрий Рогозин и наля масло в огъня на обтегнатите отношения между София и Москва.

Рогозин и Мъск превърнаха Туитър във Ватерло

Дмитрий Рогозин воюва от години с милиардера изобретател Илон Мъск по бойните полета на Туитър. Випускникът на журналистическия факултет на Московския университет вече 12 години е шеф на „Роскосмос”. Той се смята за достатъчно компетентен да ръководи това стратегическо предприятие, защото баща му бил космически инженер и бил израснал в техническо семейство.

Оборудват с климатици апартаментите  за бедни на ул. "Владая"

Девететажният жилищен блок, в който ще се настаняват социално слаби пловдивчани, е изграден до шестия етаж и трябва да бъде напълно завършен до март следващата година. Строежът се изпълнява по оперативна програма "Региони в растеж", проектът е на обща стойност около 7 млн. лв.  Обществената поръчка за строителството е за 5 250 000 лв. и е възложена от Община Пловдив на фирма "АД Инженеринг".

Синдикатите във ВМЗ с ултиматум към Нинова

Назначаването на новото ръководство на ВМЗ-Сопот от министъра  на икономиката и индустрията Корнелия Нинова срещна острите реакции на синдикатите  в оръжейното дружество и на местната власт в Сопот. Вчера сутринта КНСБ и КТ „Подкрепа“  поискаха спешна среща с вицепремиера, която да се състои във ВМЗ. Ако тя не дойде, синдикатите ще излязат на протест.

Данъчни продават на търг перлата на Стрелча

Една от най-красивите къщи за гости в Стрелча е обявена за продан от НАП. Наддаването за четириетажната база с разгъната застроена площ 755 кв.м ще започне от цена като за еднофамилна къща в Пазарджик - 158 550 лева.

"Агрион" дава хиляди декари под наем и аренда

Хиляди декари плодородна земя предлага на пазара за аренда и наем лидерът в поземлените отношения „Агрион“. Традиционно, в края на пролетния сезон, компанията вади престижна селекция от терени от огромното си портфолио, които отдава чрез пряко договаряне, под наем или аренда.

Без субсидии при компенсация за унищожена продукция

Държавата подкрепя 65% от стойността на застрахователната полица за плодове, зеленчуци, етеричномаслени култури, тютюн. При платени обезщетения за 100 процента пропаднали площи, поразени от градушки, наводнения, пожари и други природни стихии, фермерите не могат да получат обвързана подкрепа, тъй като според еврозаконодателството се определя за двойно подпомагане.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?