1553

Четете в "Марица": Кои са новите строители на Пловдив

Започнете почивните дни със сутрешно кафе и вестник „Марица“. Ето и част от акцентите: 

 Новите строители на Пловдив

В Пловдив и областта ударно се строи, а градът е национален лидер по нови жилища. По данни на НСИ за третото тримесечие на 2022 г. най-много жилищни сгради са въведени в експлоатация в област Пловдив - 196 сгради с 581 жилища. След нас е София (столица) - със 170 сгради с 1493 жилища, и Бургас - със 141 сгради с 553 жилища в тях.

Сектор „Строителство“ стана апетитен не само за специалистите от бранша, но и за хора с бизнес нюх и солидни капитали заради усещането, че инвестициите в него се връщат сравнително бързо, а печалбата, с много по-висока норма в сравнение с индустрията и транспорта, е сигурна.

Всичко по темата кой и как се ориентира към строителството в темата на "Марица"  

 

 

 Чудомира орисва младоженци и вдига адреналина с айкидо

Няма по-хубава професия от тази, която те среща всеки ден с щастливи и влюбени хора. В това е убедена Чудомира Пинджева, директор на Общинско предприятие "Радостни обреди". За много младоженци тя е орисницата, която им е пожелала щастлив семеен живот. Отива й, защото е ведра, усмихната и романтична.

 

Пловдивски професор от Калифорния:

Войната в Украйна ще свърши преди лятото 

Признавам, че се оказах и добър, и лош пророк. Предсказах, че ще има война в Украйна и кога, преди тя да избухне, в интервю за „Марица“. След това се оказах лош пророк - мислех, че войната ще завърши бързо, най-много до началото на септември. Тази сметка се оказа без кръчмар. Затова сега съм по-предпазлив в прогнозите. Но мисля, че войната ще свърши преди идното лято. Това коментира с интервю за "Марица" проф. Никола Алтънков е български учен и политик, доктор по история и професор от Калифорнийския университет в Санта Барбара.

 

Градът на Путин и Петър Велики през ноември

В края на ноември Санкт Петербург е златно-магичен и леко самотен в кехлибарената прегръдка на есента. Такъв го вижда през обектива си българинът пътешественик Светлин Иванов-Лаубер. „Санкт Петербург е съществувал дълго преди Путин.

По-точно - 250 години преди раждането на държавника, чийто леден поглед ни облъчва с решителността си ден след ден от вестници, телевизия, интернет“ - така започва своя вълнуващ разказ Светлин.

И продължава: „200 години от своята история Санкт Петербург е бил столица - величествена и легендарна, разточителна и искрометна. Основана като имперски център през 1703-а от друг държавник - Петър Велики. Почти двуметров на ръст, исполин в мисълта и размаха си. Руският Луи XIV - северният Крал-Слънце“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?