Следвайте ни

Четете в „Марица“: Кои са новите опълченци

viber icon

Новите опълченци: От ученици до депутати помагат на ковид отделенията                        
Не лекарства, а доброто спасява хората в пандемията. Доказателство за това са десетките доброволци, притекли се на помощ на лекарите в ескалиращата пандемия. Депутати, спортисти, ученици и студенти запретнаха ръкави и заявиха готовност да помогнат кой с каквото може на  изнемогващите в отделенията доктори.

Пътниците в градските рейсове оредяха наполовина          
Докато чакаме случаите на зараза с коронавирус в Пловдив да започнат да намаляват, граждани възроптаха защо се намаляват курсовете на някои градски автобуси. Оказа се обаче, че по някои от линиите на обществения транспорт заради пандемията и преминаването към работа от вкъщи има 50 процента по-малко пътници в час пик. 

Дневен център ще оказва подкрепа на хора с увреждания 
В бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи “Рада Киркович“ в Пловдив, вчера официално отвори врати Дневен център за подкрепа на хора с увреждания. Той се намира на първия етаж и в него освен дневни и почасови грижи, се предлага и иновативната за страната ни услуга - заместваща грижа. 

Мамят по мейла от името на Кристалина Георгиева  
Хакерите в нета нямат почивен ден - пуснали са поредна кука в морето от мейли и чакат плячка. Този път е-пощите на пловдивчани са залети с електронни писма от името на Кристалина Георгиева, председател на Международния валутен фонд, научи „Марица“.

Разкриват яслена група за деца на здравни работници                    
От понеделник  ДГ „Зора“ разкрива яслена група за деца на медици, които работят на първа линия в борбата с ограничаване разпространението на коронавируса. Родителите, които искат да се възползват от възможността, трябва да попълнят анкетата, която е качена на сайта на Община Пловдив.

Наградиха полицаи за разбитите фабрики за цигари                                                    
Служители на Областната дирекция МВР в Пловдив получиха голямо признание за отлично свършена работа. Във връзка с професионалния празник на полицията, който се отбеляза вчера, вътрешният министър Христо Терзийски награди униформени, които с професионализма си осуетиха контрабандна дейност за милиони.

Карлово вдига паметници на Раковски и Гарибалди                                                  
Карлово ще изгражда паметници на Георги Раковски и италианския генерал, политик и революционер Джузепе Гарибалди. Решението за това е на Общинския съвет. 

„Очаквам перфектния си скок, дано да е на олимпиадата“                                                  
Съботния гост на „Марица“ тази седмица е Алекс Начева - надеждата на Пловдив и България в леката атлетиката.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?