Следвайте ни

Четете в "Марица": Кои са добрите в пловдивската полиция

viber icon

Най-интересното от новия брой на "Марица".

Летим от Пловдив до Лондон за 15 евро

Нискотарифната компания Ryanair възстановява полетите си от Летище Пловдив до Лондон Станстед и обратно. Те ще се изпълняват два пъти седмично - в понеделник и петък, съответно от 21:20 часа и 12:25 часа българско време, считано от 4 юни, съобщиха от аеропорта.

Цените тръгват от 14.99 евро в едната посока. Толкова струва билетът в първия възможен ден (4 юни), а връщането на 7 юни ще излезе 42.29 евро, показва справка в резервационната система на Ryanair. 

Районните кметове разделени за листата на ГЕРБ

Кметовете на шестте района в Пловдив  ще бъдат питани от  местното ръководство на ГЕРБ дали биха участвали като кандидат-депутати  в предстоящата предизборна кампания. Партийната листа трябва да бъде готова до началото на юни, а до 8 юни - одобрена от Изпълнителната комисия. Засега райкметовете са на различни позиции по въпроса. 

След срещата на  лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и областния координатор Иван Тотев стана ясно, че подредбата на кандидати за народни представители може да бъде променена, като в листата този път да бъдат включени и районни кметове, тъй като добре са познати на пловдивчани.  Всеки от тях, поканен за участие, трябва да даде съгласие, подчерта Тотев.

Коментарът на „Марица“ – Кои са добрите в пловдивската полиция

У нас, както в Италия, Колумбия, Русия и останалия демократичен свят, отдавна е известно, че не съществува сериозна престъпна схема без полицай в нея. Някои бандити се сдружават с униформените на териториален принцип, други - според предмета на дейност. 

Градският наркокартел например си дели града според териториите на районните управления на полицията. Обществена тайна е, че уличен дилър, който няма покровител в Шесто, няма как безнаказано да върти търговия в „Столипиново”. 

Същата е ситуацията с продавачите на дрога край училищата, в нощните заведения, наркосборищата под открито небе и т.н.   

Строга йерархия и субординация съществува и в останалите доходни бизнеси извън закона - проституция, лихварство, кражби по предварително зададени адреси, отнемане на бизнеси  и т.н.

Спец с опит в ДАНС ще подготвя изборите в Пловдив

Георги Янев е новият главен секретар в областната администрация, потвърдиха вчера от ведомството на Ангел Стоев. Както "Марица" писа, Янев  е назначен на мястото на инж. Йордан Кюмюрджиев. Областният управител се раздели с Кюмюрджиев, с когото се познават още от местната дирекция на МВР, като му благодари за досегашната му  успешна работа и подари бутилка червено вино, съобщиха от администрацията.

Запознати разказват, че Георги Янев е работил в системата на ДАНС, както и новият областен управител.

Пътуваме в ЕС с безплатен COVID сертификат от 1 юли

Евролидерите одобриха цифровия сертификат за пътуване в Европейския съюз. Той има за цел да улесни пътуването на всички граждани на общността, докато трае пандемията. Цифровият сертификат ще бъде валиден в Евросъюза от 1 юли и ще се издава безплатно.

Но въпросителните как ще пътуваме без проблеми това лято остават. Това дългоочаквано „да“ на евролидерите всъщност е предпоследната стъпка, преди общият европейски документ за пътуване да влезе в сила.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?