1939

Четете в "Марица": Кмете, спри плащанията за колежа

В новия брой на вестник "Марица", който ще излезе утре, можете да прочетете тези и много други интересни теми и разработки:

 

Кмете,спри плащанията за колежа

Запалянковците искат извънредна сесия на местния парламент, на която общинските съветници да задължат градоначалника всичките 12 милиона лева от общинския заем да бъдат заделени за изгражданена козирката на стадиона.

Да закараме евродепутати при репресираните българи в Северна Македони. Това каза в интервю за "Марица" доц. Спас Ташев

Как могат да бъдат спрени репресиите срещу българи четете в утрешния брой на вестника.

д-р Лъчезар Томов: Пет епидемии върлуват едновременно и разболяват наред

Пет паралелни епидемии върлуват едновременно в момента у нас. Става въпрос за грип, ковид, респираторно-синцитиален вирус (RSV), варицела и скарлатина. Това коментира д-р Лъчезар Томов, главен асистент в НБУ, който се занимава с медицинска статистика, епидемиология и информатика. От месец той алармира през социалните медии за неблагоприятните ефекти от липсата на адекватни централизирани мерки, които могат да ограничат вирусното разпространение, да намалят тежестта върху здравната система и впоследствие - върху образователната. 

Думите на 2022-ра: "война", "инфлация", "избори", "Украйна"

Думите, белязали 2022 г., са „война“, „инфлация“, „избори“ и „Украйна“. Това показва вотът на хората в широкомащабното изследване, провеждано на платформата за грамотност „Как се пише?“. След тях в първите 10 се нареждат „газ“, „доброволци“, „мижав интерес“, „бежанци“, „хартиена коалиция“ и „рашисти“.   

Стартира делото за фаталната мъжка любов в Стамболийски

Клането в Стамболийски, при което Александър уби съпруга си Андреас Ропел, влиза в съда. Разпоредителното заседание е планирано за този четвъртък. Тогава ще стане ясно дали Александър ще признае вина пред окръжните магистрати и ще се сдобие по-бързо с присъда, или съдбата му ще се реши с поредица от заседания.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?