Следвайте ни

Четете в "Марица": Кметът на Окаяма първи гост на Зико

viber icon

Кметът на Окаяма първи гост на Зико

„Щастлив съм, че встъпвайки в новата си длъжност като кмет на Пловдив, още в първите дни на мандата ми имам високата чест и удоволствие да посрещна точно гости от побратимения град Окаяма. Приемам това като добър знак и като символ на нашето дългогодишно приятелство. С тези думи кметът Здравко Димитров се обърна към Масао Омори, кмет на побратимения на Пловдив японски град.

Високопоставена делегация от 34 човека е на официално посещение в Пловдив по покана на кмета на общината. Част от участниците са японски артисти, които днес от 18.30 часа в Дом на културата „Борис Христов“ ще зарадват пловдивската общественост с безплатен концерт - спектакъл „Духът на Окаяма“, който включва изпълнения на традиционни музикални инструменти.

Пловдив и Окаяма са побратими от 47 години.

Държавата плаща, ако шефът направи забавачка за децата на служителите

По 1200 лв. заплата за детегледач, който да се грижи за малчуганите на служителите на фирмата, ще плаща държавата. Възнаграждението ще бъде поемано до 1 година след назначаването им, като преди това те ще преминават обучение. Това стана ясно по време на семинар на социалното министерство, на който бе поканен репортерът на „Марица“.

Освен това на компаниите ще бъдат покривани и разходи за обособяването на детски кът.

Политиците стават инфлуенсъри 

На американците им стана навик през последните няколко години да се информират за позицията на техния президент Доналд Тръмп през социалните мрежи. Политиците у нас обаче все още стъпват плахо в интернет пространството, макар според последните данни близо 4 милиона българи да имат профили в различните платформи. Това е и причината „Марица“ да проследи как кандидатите за кметския пост в Пловдив проведоха своята онлайн кампания. Кои бяха новаторите, кои преписваха от задните чинове и кои не си бяха написали домашното? 

Подаваме заявления за брак по интернет

Молба за сключване на граждански брак в Пловдив вече ще може да се подаде по интернет до „Радостни обреди”. Електронната система ще влезе в сила от 1 януари догодина. Така Община Пловдив ще стане единствената в страната, където е разработено онлайн обслужване на младоженците.

Кудоглу: Богатството да служи на доброто 

„Дарителите" - емблематичната изложба на вестник „Марица" и „Хермес медия", украсява Цар-Симеоновата градина. 20-те пана с уникални старинни снимки ще могат да се разгледат  през следващия месец.

Повечето от тях познаваме от историята като изтъкнати просветители, общественици, държавници, предприемачи и търговци, поставили основите на Българското възраждане. Ще покажем по-малко познатата страна на щедрите им дела в следващите броеве на вестника и на marica.bg.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?