4232

Четете в "Марица": Клубни президенти са забъркани в черното тото

Започнете деня си с порция нови и интересни четива, които ще намерите само във в. "Марица".
Ето и част от акцентите: 

 

Клубни президенти са забъркани в черното тото

Скандални разкрития за родния футбол направи изпълнителният директор на пловдивския "Локомотив" Павел Колев, който преди това беше и заместник изпълнителен директор на БФС.

"Публична тайна е, че черно тото има. Какви са мащабите в България, и аз бих се радвал да се установи. Защото аз съм абсолютно убеден, че едни от най-шумните футболни функционери, включително и президенти на клубове, са част от това черно тото. Тук става дума и за натиск върху съдии, защото съдиите са средство за постигането на определен резултат на терена. Разбира се, става дума и за натиск върху футболисти. Всички тези неща съществуват", заяви Колев в интервю за "Свободна Европа".

Бразилският Нострадамус предрича пандемия, която ще е по-смъртоносна от ковид

Наричат го Сънуващия пророк, защото вижда в съня си хора, събития, природни явления и катаклизми, за които предупреждава в писма. Сънува политици, кралски особи, популярни личности, актьори и обикновени хора, а след това пише послания, с които предупреждава за войни, катастрофи, болести, пандемии. Някои се съобразяват с предсказанията му, други не му вярват, а трети не се интересуват, ако нещо не ги засяга пряко.

 Жуселино Нобрега да Лус е феноменът, когото познава не само родната му Бразилия, но е популярен в целия свят с пророческите си сънища и писмата, които изпраща, за да е полезен на хората.

В България идва за трети път, а преди броени дни беше в Пловдив заедно с дългогодишната си приятелка Кармен Лазарова, с която се запознават в Бразилия чрез общи познати медиуми. Да се срещнат с пророка в града под тепетата, дойдоха хора от Хасково, Димитровград, София, Стара Загора. Всеки с въпроси за здравето си и проблеми за съдбата на близките си.

Чака ни по-топла зима, вадим ските от средата на декември,

смята климатологът проф. Георги Рачев. Има ли шанс за снежна Коледа? Отсега няма как да се каже категорично. Реалистична синоптична прогноза може да се даде две седмици, а най-добре седмица по-рано. Досега доста коледи и нови години в ниската част на страната посрещнахме без сняг, с доста топло време. Интересно, че в последните 5-6 години наблюдаваме отместване на зимата, на ски сезона към март и дори април. Тази година обаче според прогнозите и на двата големи модела ни очаква по-скоро нормално време - толкова топло, колкото е нормалното за април и май.

Асеновград иска артисалите седалки от Колежа

Две хиляди непотребни седалки, закупени от Община Пловдив през 2013 г. за Колежа, ще бъдат продадени на Община Асеновград, ако местният парламент одобри предложението на зам.-кмета Николай Бухалов. 

"Преди години за стадион "Христо Ботев" са закупени 17 780 седалки на цена 20,50 лева за бройка, но след това те бяха заменени с други, и оттогава се съхраняват в завод "Рекорд". Според направената оценка днес цената им е 19 лева за една седалка, или общо около 38 0000 лева. Дали ще ги продадем на Община Асеновград, или ще ги оставим пак на отговорно пазене, ще реши Общинският съвет", обясни за "Марица" зам.-кметът. 

Шампионката Виктория Радева: Разплаках се, когато прочетох стихотворение за шахматната ни победа

Тези дни имаше много еуфория и радост за нас - момичетата от националния отбор. Натрупа се и умора, но това е изключително нещо. Още не мога да го осъзная и да го опиша какво ни се случи. Предполагам, че след още няколко дни ще осмисля какво сме направили. На първо място една радост и гордост и чест е това, че показахме колко сме силни и дадохме най-доброто от себе си, казва кралицата на шахмата Виктория Радева. 

Проф. Георги Манолов на 65 г: Ще разбия митовете за частните университети

Как се чувства един професор на 65 години? Когато е написал 13 учебника, по които преподават негови колеги в различни университети. Той самият е създал частно висше училище. И името му тежи в политическите науки. 

В отлична духовна и физическа кондиция, изобщо не се замисля над отговора си проф. Георги Манолов. Мъдростта на годините му е показала някои грешки. Но не го спира да чертае още планове. Смущава ме само мисълта дали ще ми стигне времето да ги изпълня, казва президентът на Висшето училище по икономика и сигурност, който вчера навърши 65 г.

Още като гимназист проявил интерес към обществените науки. Пръст в това има баща му, преподавател в учителския институт в Смолян.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 2 оценки
4/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
rtyrt

rtyrt

30.11.2023 | 22:59

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:--~--- https://ieej.lv/bioblux

Отговори
0 0
Козела

Козела

30.11.2023 | 21:56

Пловдив е градът на Козела,всичко е подвластно на Козела,той е всичко и всеки, без да подозират пловдивчани, трябва са се издигне внушителна статуя на входа на Цар Симионовата градина,Козела ръководи Пловдив 18 год.

Отговори
1 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?